DAČIĆ EŠTONOVOJ: Očekujem rešenje svih spornih pitanja

Premijer Srbije poručio je visokoj predstavnici EU da očekuje da će u nastavku dijaloga sa Prištinom 27. avgusta biti postignuti dogovori o svim spornim pitanjima

  • 7

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u današnjem telefonskom razgovoru sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton izrazio je očekivanja da će u nastavku dijaloga u Briselu 27. avgusta biti postignuti dogovori o spornim pitanjima i implementaciji briselskog sporazuma.

Dačić je naglasio da su u toku opsežne pripreme za organizovanje lokalnih izbora u južnoj pokrajini.

On je izrazio uverenje da su ti izbori krupan korak u stabilizaciji stanja i stvaranju uslova za održivi opstanak srpske zajednice, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijama.

Ranije danas iz kabineta Eštonove je saopšteno da će nova runda političkog dijaloga Beograda i Prištine biti održana 27. avgusta u Briselu, kao i da je visoka predstavnica danas razgovarala telefonom s Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u sklopu priprema za naredni sastanak.

"Visoka predstavnica i premijeri razgovaraće o napretku u primeni briselskog sporazuma", navedeno je u saopštenju.

Prethodna 14. runda održana je 24. jula u sedištu Evropske službe za spolje poslove, a glavna tema su bili predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji 3. novembra.

Očekuje se da će izbori biti u centru pažnje i na narednom sastanku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bivsi Debeli

    21. avgust 2013 | 14:14

    Kojot kao kojot.

  • Veljko

    21. avgust 2013 | 14:19

    Boze sacuvaj ovu jadnu Srbiju! Ovaj sve dade! A i neka daje kad je narod glup!!

  • Sladjana

    21. avgust 2013 | 16:54

    Eto, Dačić kaže da se vrše opsežne pripreme za izbore u nepriznatoj državi i po zakonima te države. Zar mi Dačića plaćamo da pomaže toj samoproklamovanoj državi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA