EU skida grb Kosova s listića

Brisel vrši pritisak na Prištinu da odustane od štampanja grba samoproglašene države Kosovo na glasačkim listićima za novembarske izbore

  • 6

EU traži od Prištine da na glasačkim listićima za lokalne izbore ne bude državnih obeležja, saznaju "Večernje novosti".

Brisel vrši pritisak na Prištinu da odustane od štampanja grba samoproglašene države Kosovo na glasačkim listićima za novembarske izbore i to će evropska šefica diplomatije Ketrin Ešton jasno poručiti i Hašimu Tačiju, na novom trojnom sastanku u utorak, saznaju "Novosti".

U EU su svesni da oko ovoga sa Srbijom "nema pregovora" i da je jedini način da se obezbedi učešće kosovskih Srba na izborima, da se Priština natera da odustane od simbola.

U Centralnoj izbornoj komisiji Kosova kažu da će izgled listića biti poznat tek sledeće nedelje, nakon sastanka u Briselu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. avgust 2013 | 23:41

    Pametno, tako i treba. Odakle juznoj srpskoj pokrajini neki novi drzavni simboli? Dvoglavi orao sa 4 slova S i "svi" srecni - uvek bilo i bice !

  • hm

    24. avgust 2013 | 00:10

    Ovi izbori će da budu bez grba Kosova da se Srbi navuku i glasaju, a sledeći će da budu sa listićima s grbom, tada više Srbi neće imati izbora tj. Albancima će na sledećim izborima da bude svejedno glasaju li ili ne. Sada im je bitno da glasaju.

  • Stranac

    23. avgust 2013 | 23:06

    Bice šorke ovde ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA