DOGOVORENO: Vlada Srbije ubuduće sa 18 ministarstava

Budući kabinet Ivice Dačića imaće 18 ministarstava odlučeno je danas na sednici Vlade Srbije, a danas će Predlog izmene zakona o ministarstvima biti prosleđen Skupštini Srbije

  • 2

Vlada Srbije završila je sednicu na kojoj su usaglašeni stavovi i imena budućih ministara, čime se privodi kraju rekonstrukcija kabineta Ivice Dačića, a ostalo je još da se danas održe sednice Predsedništva SPS-a i SNS-a posle čega će Predlog izmena zakona o ministrima po hitnom postupku biti prosleđen na usajanje Skupštini Srbije.

Vlada Srbije će, kako saznaje naš portal, nakon rekosntrkucije imati 18 ministarstava i u odnosu na trenutno stanje resori privrede i finansija biće razdvojeni.

Na sednici Vlade koja je počela nešto posle 9 časova razmatrane su izmene Zakona o ministarstvima. Sednica vlade je završena u 10.30, a sada slede sastanci Glavnog odbora naprednjaka i Predsedništva socijalista.

Očekuje se da se izmenama zakona koje će danas usvojiti Vlada već sutra bavi i Skupština Srbije na vanrednoj sednici.

U SNS je rečeno da je sednica Predsedništva te stranke zakazana za 10 sati, a sednica Glavnog odbora u 11h u Centru "Sava".

Novinari će moći da prisustvuju uvodnom izlaganju predsednika SNS Aleksandra Vučića, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost. Po završetku sednice Glavnog odbora SNS, novinarima će se obratiti lider naprednjaka.

Sednica Predsedništva SPS počeće u podne, u sedištu te stranke na Studentskom trgu, u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    25. avgust 2013 | 11:56

    Превише. Нема потребе за толико министарстава и за толико кадрова. Огроман, гломазан, прескуп и неефикасан државни апарат који служи за удомљавање страначких кадрова и родбиндких веза

  • mishur

    25. avgust 2013 | 13:48

    Sa 18 ministarstava i na stotine agencija...pa to nema ni Evropska Unija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA