RAZGOVORI DAČIĆ - TAČI: Bez dogovora o glasačkim listićima

Posle sedmočasovnog pregovaranja Ivice Dačića sa Hašimom Tačijem u Briselu nije postignut dogovor oko izgleda glasačkih listića za predstojeće lokalne kosovske izbore. Nastavak razgovora Beograda i Prištine biće 8. septembra

  • 5

Petnaesta runda političkog dijaloga Beograda i Prištine završena je danas oko 17 sati bez konkretnog dogovora o najvažnijim pitanjima, rekao je novinarima kosovski premijer Hašim Tači, nakon sedmočasovnih razgovora sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem u Briselu. Nastavak razgovora Beograda i Prištine biće 8. septembra, rekla je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton .

- Razgovori su bili veoma konstruktivni i postignut je napredak, ali još ima mnogo tehničkih detalja koje treba usaglasiti - rekao je Tači novinarima izlazeći iz zgrade Evropske službe za spoljne poslove u kojoj se nalazi kabinet šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Kosovski premijer je objasnio da je napredak postignut u pitanjima energetike, telekomunikacija i pravosuđa, dok je sporno ostalo pitanje u vezi sa glasačkim listićima za lokalne izbore ostalo otvoreno.

Stav je Beograda da na glasačkim listićima za novembarske izbore ne sme biti kosovskih državnih oznaka, dok Priština insistira da je to stvar o kojoj može da odlučuje samo Centralna izborna komisia.

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da današnja runda nije dovela do spektakularnih rezultata, ali da je učinjen korak napred u primeni briselskog sporazuma.

- Ovaj sastanak nije doneo nikakav epohalni rezultat, ali predsavlja korak dalje u primeni briselskog sporazuma -rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA