Arsić: SNS se neće mešati u izbor kadrova SPS-a!

- Nismo razočarani jer je to unutrašnja stvar SPS-a. Oni se nama nisu mešali u posao, nećemo ni mi njima - kaže zamenik šefa poslaničke grupe SNS

  • 8

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić izjavio je danas da se ta stranka neće mešati u izbor kandidata za ministre iz redova SPS-a i da nije razočaran što ta imena još nisu poznata.

- Nismo razočarani jer je to unutrašnja stvar SPS-a. Oni se nama nisu mešali u posao nećemo ni mi njima - rekao je Arsić novinarima u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje da li je razočaran što SPS još nije izašao sa imenima ministara rekonstruisane vlade.

Govoreći o amandmanima koje je opozicija podnela na izmene i dopune Zakona o ministarstvima, Arsić je rekao da oni nisu prihvatljivi za naprednjake.

Prema njegovim rečima, cilj izmena zakona je da se vlada učini efikasnijom, racionalnijom i štedljivijom, a prihvatanje amandmana bilo bi suprotno politici vlade koja se želi postići predloženim izmenama.

Arsić je rekao i da je logično što zakon predviđa razdvajanje ministarstva finansija i privrede jer je, kako kaže, Ministarstvo finansija primarno zaduženo za poreske prihode i rashode, a ministarstvo privrede za razvoj privrede i ekonomsku situaciju uopšte.

Zato je, rekao je Arsić, došlo do razdvajanja te dve oblasti, a takođe je i teško da jedan ministar vodi ta dva sektora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA