Obradović: Dačić me ostavio na cedilu!

- Mislim da je reagovanje SPS-a trebalo da bude jače i ozbiljnije. Iskreno, očekivao sam to. "Mala matura" bila je samo povod. Naravno da su u pitanju politički i neki drugi razlozi u koje ne bih ulazio - kaže odlazeći ministar prosvete

  • 17

Odlazeći ministar prosvete Žarko Obradović optužio je svog partijskog lidera Ivicu Dačića da ga je u rekonstrukciji Vlade Srbije pustio niz vodu.

Obradović napominje da ga je Dačić ostavio na cedilu posle afere "Mala matura", koja ga je kasnije koštala ministarske fotelje, i dodaje da je afera nameštena i da je on ponudio ostavku, a ne smenjen.

- "Mala matura" bila je samo povod. Naravno da su u pitanju politički i neki drugi razlozi u koje ne bih ulazio. Dakle dao sam ostavku, a Dačić ju je odmah prihvatio - poručio je Obradović za najnoviji "Nedeljnik".

Odlazeći ministar napominje da Aleksandar Vučić nikada nije tražio njegovu ostavku.

- Vučić mi je dva puta rekao da nije za moj odlazak. Odluke koje su povezane sa SPS donose samo socijalisti. To nema veze sa SNS - kaže Obradović, i dodaje da nije ljut, niti razočaran.

- Partija je bila jedina koja je morala da odgovori na te neosnovane političke napade. Iskreno, mislim da nisam od svoje partije u dovoljnoj meri branjen i zaštićen od nečega za šta mislim da nisam kriv. Mislim da je reagovanje SPS-a trebalo da bude jače i ozbiljnije. Iskreno, očekivao sam to - objašnjava Obradović.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudar

    29. avgust 2013 | 09:34

    Ma jadan profesor Obradovic. Od ministarske plate zivi u stanu od 2,5 ara,sram te bilo.

  • Blabla

    29. avgust 2013 | 10:02

    Sramota sta covek izjavi!!! Da imas obraza sam bi otisao onog dana kad su ti se ispiti prodavali na ulici. To sto ti nisi direktno kriv ne umanju je tvoju krivicu MORALNU. ALI STA POLITICARI KOD NAS ZNAJU O MORALU

  • Nenad Mirkovic

    29. avgust 2013 | 10:04

    Mrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA