SAMO DVE DAME U NOVOJ VLADI: Ovo su ministarke koje će braniti čast žena!

Posle rekonstrukcije Vlade Srbije u novom kabinetu premijera Ivice Dačića čast dama braniće samo dve ministarke: Zorana Mihajlović (SNS) i Slavica Đukić Dejanović (SPS)

  • 5

Rekonstrukcijom vlade, koja će zakletvom novih ministara u subotu dobiti svoj epilog, u svoje kabinete u Nemanjinoj 11 useliće se čak 22 ministra, a od tolikog broja Srbija će imati samo dve ministarke. Čast dama u Vladi Srbije braniće Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja, i Zorana Mihajlović, ministarka energetike razvoja i zaštite životne sredine.

Pripadnice nežnijeg pola će u novoj, rekonstruisanoj Vladi Srbije imati samo dva predstavnika i to u vidu ministarki koje su u Nemanjinoj 11 od početka mandata Ivice Dačića i "preživele" rekonstrukciju.

Od 11 novih imena u Vladi Srbije koje su predložili lider SPS-a Ivica Dačić i SNS-a Aleksandar Vučić nijedno nije žensko, te su tako dame ostale u manjini u rekonstruisanom kabinetu.

Na svojim pozicijama ostale su Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS-a i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, i funkcinerka SPS-a i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja će biti jedna od dve dame u vladi, rekla je za Telegraf da bi ona lično volela da u vladi ima više žena, ali naglašava da to, ipak, zavisi od samih dama.

- Ljude ne delim na to jesu li ženskog ili muškog roda, već jesu li vredni, obrazovani, sposobni ili nisu. Nekad mi se čini da zbog broja i statistike guramo određeni broj žena. Više se zalažem da država pripadnicima ženskog pola omogući uslove da se bave politikom i da ih pozivamo da to slobodno rade - kaže Mihajlovićeva.

Podsetimo, pre rekonstrukcije Vlade Srbije pripadnice lepšeg pola imale su pet predstavnika, a nakon izbacivanja URS-a iz vlade i rekonstrukcije ostale su samo dve dame. Bez ministarskih fotelja ostale su Suzana Grubješić, potpredsednica Vlade zadužena za evrointegracije, Verica Kalanović, ministarka regionalnog razvoja, i Alisa Marić, koja je vodila računa o srpskom sportu i omladini.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekos

    30. avgust 2013 | 16:12

    Kada vidim da je gospodja Slavica ostala ministarka, jedvs se suzdrzim da izustim "j... m ti takvu rekonstrukciju"

  • Fors

    30. avgust 2013 | 16:47

    Slavica...podseca malo na "dzokera" iz betmena...al je i dalje u jbnoj vladi...znaci da je betmen izgubio???

  • xxx011

    31. avgust 2013 | 00:36

    Mogla bi malo Đukićka da prošeta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA