Revizorske prijave protiv Đilasa, Dulića, Ćirića, Milosavljevića i Palme

Postupci zbog nenamenskog trošenja sredstava iz budžeta biće pokrenuti protiv brojnih činovnika u ministarstvima i lokalnim samoupravama, ali i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

  • 0

Državna revizorska instutcija (DRI) podnela je prekršajne prijave protiv više osoba, između ostalog Olivera Dulića, Nebojše Ćirića, Tomice Milosavljevića, Dragan Đilasa i Dragana Markovića Palme.

DRI je prijave za pokretanje prekršajnog postupka i za privredni prestup podneo nakon završene revizije trošenja budžetskih sredstava za 2010. godinu. Na spisku se pored sadašnjih i bivših ministara nalaze i činovnici iz nekih ministarstava, kao i gradonačelnici najvećih gradova u Srbiji - Novog Sada, Kragujevca, Niša.

Prijave zbog kršenja zakona podnete su 10. i 13. februara protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj. Takođe, prijavama je obuhvaćeno sedam ministarstava - zdravlja, ekonomije, životne sredine, odbrane, policije, za Kosovo i Metohiju i finansija.

Prvi na spisku DRI je bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Sledi Nebojša Ćirić, koji je 2010. godine bio državni sekretar u Ministarstvu ekonomije. Prijava se odnosi i na državne sekretare u tom ministarstvu Gorana Petkovića i Dragijanu Radonjić-Petrović, kao i na pomoćnike ministra Mišelu Nikolić i Dejana Radulovića.

Sledeći na spisku je Oliver Dulić, njegova tri državna sekretara Bojan Đurić, Nemanja Komazec i Vladimir Jovanović, pomoćnica ministra Aleksandra Damjanović, kao i čelnici Agencije za zaštitu životne sredine Momčilo Živković i Dejan Lekić.

DRI je podneo prijave i protiv pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Željka Kojića i čelnika Uprave za zajedničke poslove u MUP-u Srbije Aleksandra Novakovića, Željka Kovačevića i Milana Virijevića, kao i načelnika Uprave za ljudske resurse Gordane Jeković.

Iz ministarstva odbrane DRI je prijavio Miroljuba Nikolića, načelnika Uprave za infrastrukturu u Sektoru za materijalne resurse i Milovana Ćerana, načelnika Odeljenja za budžet i planiranje.

U ministarstvu za Kosovo i Metohiju prijavljen je Zoran Suznjević, rukovodilac grupe za materijalno-finansijske poslove, dok se sve prijave podnete protiv ministarstva finansija odnose na Poresku upravu i čelnike PU u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu - Zorana Radomana, Radmile Jugović, Dragana Ristivojevića i Radmile Simić.

(M.S. / B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA