MIŠČEVIĆ: Čeka nas puno posla

- Prva stvar koju radimo je upoznavanje sa svim dokumentima - kaže glavni pregovarač u razgovorima sa EU koja se danas sastala sa ministrom bez portfelja zaduženim za evropske integracije Brankom Ružićem

  • 0

Glavni pregovarač u razgovorima sa EU Tanja Miščević i novoimenovni ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić sastali su se danas u zgradi Vlade Srbije, gde su počeli rad na upoznavanju sa dokumentima vezanima za otvaranje pregovora o članstvu i proces evrointegracija.

 

- Upravo sam razgovarala sa Ružićem i prva stvar koju sada radimo je upoznavanje sa svim dokumentima, jer posla ima jako puno - rekla je Miščević Tanjugu posle sastanka sa Ružićem.

 

Ona je navela da je prvo važno pitanje, kad je reč o opštem procesu evrointegracija, godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku i upoznavanje sa glavnim zaključima, i to već 18. septembra.

 

- Odmah iza toga dolazi i razgovor, taj čuveni skrining, odnosno analitički pregled za dva velika poglavlja - 23 i 24 - pravne slobode i bezbednost u Briselu 24. septembra - navela je Miščević.

 

Ona je istakla da je posao koji nas čeka veliki, da je na tom procesu počelo da se radi i pre njenog postavljenja, ali da je dosta vremena izgubljeno.

 

Prema njenim rečima, situacija sa procesom skrininga je "vrlo dobra" i sve ide svojim tokom.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA