Mira: Na kraju će biti da su muslimani napali Srbiju i da nije bilo Srebrenice!

"Pun mi je kufer tih budala, zajedno sa Vedranom Rudan. To što je ona napisala na svom blogu je tako gadno", izjavila je srpska glumica u intervjuu za "Dnevni avaz"

  • 34

Srpska glumica Mirjana Karanović izjavila je u intervjuu za sarajevski list "Dnevni avaz" da je je ljuta i umorna zbog svega što se dešava sa filmom Anđeline Đoli "U zemlji krvi i meda".

- Ovo što se dešava nema nikakve veze s filmom. To je dizanje prašine, to je zatiranje činjenica, to je negiranje onoga što se vama dogodilo! - rekla je s ogorčenjem Karanovićka za bosanski dnevni list.

Na pitanje kako gleda na buru reakcija koje je u Republici Srpskoj i Srbiji svojim filmom izazvala Anđelina Đoli, Mirjana Karanović je odgovorila da “gospođi Đoli zamera to što se ona previše zamara pričom o tome zašto je snimila taj film“.

- Ona ne treba nikome da se izvinjava, niti iko ima prava da je uopšte pita zašto je ona snimila taj film i zašto nije snimila nešto drugo! Znači, to su govnarije najobičnije. Razni ljudi imaju razne motive zašto to govore. Znate, nije lako biti popularan. Kada vidite da publika nešto traži, onda uzmete za sebe ono što vam treba. Sve će to proći, ti filmovi, sve to, ali... Kako ćemo i šta ćemo s istorijom?! – zapitala se srpska glumica.

"Biće da su silovane žene lažljivice"

Ona je u intervjuu ocenila da je u pitanju akcija koja za cilj ima da “za nekoliko godina sve bude drugačije“.

- Sve će biti drugačije. Biće kako su bosanski muslimani napali Srbiju, a Srebrenica se nikada nije dogodila. Biće da su sve te silovane žene ustvari lažljivice. I reći će da je to istina!?

Komentarišući stanje svesti s vremenske distance od 20 godina, Karanovićka je ocenila da su “za mlade, koji nemaju pojma, devedesete neki prostor u kojem su se oni igrali u dvorištu...“.

- Onda se koristi frustracija, koristi se nezadovoljstvo. Upire se prstom na one druge. Znate, strašno je... Bila sam u nekoj emisiji, na jednoj beogradskoj televiziji. Sva sam bila, onako, oduzeta od količine ravnodušnosti žena koje su vodile tu emisiju. Ta emisija zove se "Žene". Te žene su o silovanim ženama pričale kao da one ne postoje – istakla je glumica.

Ona se složila sa stavom da veliku ulogu u reakcijama poput odluke o neprikazivanju filma, igra činjenica što je holivudska zvezda Anđelina Đoli, a ne neko s ovih prostora, rekla da je Srbija nad BiH izvršila agresiju.

"Pun mi je kofer budala poput Vedrane Rudan"

- To je, naprosto, zato što je ona svetski popularna. Šta mislite, šta to jednom tabloidu znači kada Anđelina poručuje nešto? Kakav je onda to supernaslov? I tako svakog dana. Nisam razmišljala da li im to više smeta zbog Anđeline. Ne mogu više. Pun mi je kofer tih budala, zajedno s Vedranom Rudan. To što je ona napisala na svom blogu je tako gadno. Gadost od jedne žene – smatra Karanovićka.

Ona kaže da takve stvari nemaju veze s filmom.

- Negirajući film, govoreći da je film loš, ja ne znam kakav je on, nisam ga gledala, zapravo se negira događaj u njemu. To je cilj, to je suština. Sve ovo vreme ne raspravlja se o kvalitetu filma. Samo se prividno raspravlja o kvalitetu filma, a zapravo se pokušava reći da je istorija fabrikovana. Izmišljena. Da je to preterano i da se to nije dogodilo.

Na opasku novinara da se s Anđelininim prikazivanjem filma u RS ponavlja priča kao s filmom "Grbavica" jer niko ne želi da ga prikaže javno, glumica je odgovorila da je "Grbavica" u Republici Srpskoj bila jedan od najgledanijih filmova, na piratskim kopijama.

- Neko je zaradio na tome. I na ovome će neko da zaradi. Stvari su u suštini vrlo prozaične i vrlo jednostavne. Tu se malo paradira ideologijama, a zapravo je novac bitan – zaključila je Karanovićka.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miami

    20. februar 2012 | 23:07

    Muslimani su napali Srbe u tadasnjoj Bosni i ova gospodjica je pravi blesava.Srebrenica je preuvelicana i tamo je streljano mnogo manje vojnika od broja koji se navodi.Knjige su napisane o tome i mogla bi da procita neku,a ne da pljuje Srbiju i njen narod.

  • lelica

    21. februar 2012 | 04:13

    Za Andjelinu je rat u Avganistanu - konflikt, tako je izjavila. A rat u Bosni - agresija. Muslimani nisu imali para za uniforme, pa zato u filmu nose civilnu odecu. I sad ja treba da verujem da je taj film snimljen sa dobrim namerama ? Zene u Bosni jesu bile silovane i ubijane, i to je strasno. Ali lazima se nikad ne moze stici do pravde i pomirenja. Pogotovo kad Muslimani iste takve silovatelje sa svoje stane ne hapse i ne sude im.

  • zak

    20. februar 2012 | 23:54

    1915.godine kada je Srbiji od svih velikih svetskih sila pondjen izlaz na more, Dubrovnik, sve do Splita, cela Bosna, Vojvodina, Stara Srbija (makedonija) itd. niko nije pominjao bosnjake ni makedonce. Da li se gospodja nekada zapitala sta je sa srpskim zrtvama u gradjanskom ratu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA