DRAGOJEVIĆ: Tasovac pravi čovek za ministra kulture

- Notorna je činjenica da Srbija nije civilizovana zemlja do trenutka dok se ne otvore Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti - smatra poznati režiser i poslanik socijalista

  • 1

Režiser i poslanik Socijalističke partije Srbije Srđan Dragojević ocenio je da je u Srbiji nemoguće naći boljeg čoveka za ministra kulture od Ivana Tasovca.

- On se dokazao kao fantastičan menadžer, i to vodeći instituciju koja je, usled dominacije primitivizacije u svim aspektima života i pohlepne, prostačke varijante liberalnog kapitalizma, zbog svoje prirode najugroženija. On je uspeo ne samo da održi filharmoniju, već i da proširi krug ljubitelja klasične muzike – rekao je Dragojević za "Nedeljnik".

On kaže da Tasovac u sebi sadrži kombinaciju elitističkog i populističkog, koju ministar kulture mora da ima.

Dragojević tvrdi da će se, kao poslanik, truditi svojski da pomogne, utičući na poboljšanje zakona i podzakonskih akata u kulturi, ali da će njegov uticaj biti zaista minoran u odnosu na ono što će, veruje, Tasovac uspeti da ostvari.

Prema njegovoj oceni, notorna je činjenica da Srbija nije civilizovana zemlja do trenutka dok se ne otvore Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti.

Dragojević je dodao da će njegova glavna preokupacija u Skupštini biti kultura i najavio da će aktivno učestvovati u radu skupštinskog odbora za kulturu.

- Mnogo je tema i neophodnih koraka da se koncipira zakonska regulativa koja bi obezbedila bolje funkcionisanje institucija kulture, ali i dostojanstven život stvaralaca - kaže Dragojević.

Novi ministar kulture Ivan Tasovac potpisao je danas sa njegovim prethodnikom na tom mestu Bratislavom Petkovićem protokol o primopredaji dužnosti i primio izveštaj o dosadašnjem radu, početim projektima i finansijskom planu.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik, Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    4. septembar 2013 | 14:10

    Konačno borba protiv primitivizma. Nego Srki, je l’ istina da spremaš nastavak kultnog filma sa Draganom Mirković, beše Crveni Ferari?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA