• 1

DRAGOJEVIĆ: Tasovac pravi čovek za ministra kulture

- Notorna je činjenica da Srbija nije civilizovana zemlja do trenutka dok se ne otvore Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti - smatra poznati režiser i poslanik socijalista

  • 1

Režiser i poslanik Socijalističke partije Srbije Srđan Dragojević ocenio je da je u Srbiji nemoguće naći boljeg čoveka za ministra kulture od Ivana Tasovca.
- On se dokazao kao fantastičan menadžer, i to vodeći instituciju koja je, usled dominacije primitivizacije u svim aspektima života i pohlepne, prostačke varijante liberalnog kapitalizma, zbog svoje prirode najugroženija. On je uspeo ne samo da održi filharmoniju, već i da proširi krug ljubitelja klasične muzike – rekao je Dragojević za "Nedeljnik".

On kaže da Tasovac u sebi sadrži kombinaciju elitističkog i populističkog, koju ministar kulture mora da ima.
Dragojević tvrdi da će se, kao poslanik, truditi svojski da pomogne, utičući na poboljšanje zakona i podzakonskih akata u kulturi, ali da će njegov uticaj biti zaista minoran u odnosu na ono što će, veruje, Tasovac uspeti da ostvari.

Prema njegovoj oceni, notorna je činjenica da Srbija nije civilizovana zemlja do trenutka dok se ne otvore Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti.
Dragojević je dodao da će njegova glavna preokupacija u Skupštini biti kultura i najavio da će aktivno učestvovati u radu skupštinskog odbora za kulturu.
- Mnogo je tema i neophodnih koraka da se koncipira zakonska regulativa koja bi obezbedila bolje funkcionisanje institucija kulture, ali i dostojanstven život stvaralaca - kaže Dragojević.
Novi ministar kulture Ivan Tasovac potpisao je danas sa njegovim prethodnikom na tom mestu Bratislavom Petkovićem protokol o primopredaji dužnosti i primio izveštaj o dosadašnjem radu, početim projektima i finansijskom planu.
(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik, Fonet)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    Konačno borba protiv primitivizma. Nego Srki, je l’ istina da spremaš nastavak kultnog filma sa Draganom Mirković, beše Crveni Ferari?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima