UDOVIČIĆ: Sada igram za tim Vlade Srbije

Kao jedan od prioriteta u svom radu, ministar omladine i sporta je naglasio borbu protiv nasilja u sportu

  • 4

Ministar omladine i sporta, proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić izjavio je da sada igra za tim Vlade Srbije, da je spreman za veliki rad da bi pomogao svojoj zemlji i da će učiniti sve da mladim ljudima stvori uslove za bolju budućnost.

- Srbija je uvek davala šansu mladim ljudima. Moje resor je Ministarstvo omladine i sporta, a ja sam i mlad i sportista. Šalu na stranu, pozvan sam da pomognem svojoj zemlji i državi i za mene nije bilo dileme. Svestan sam da neće biti lako, ali ja sam zajedno sa svojim timom spreman na veliki rad kako bi se uspešno rešavali problemi u sportu, a mladim ljudima stvorilo više šansi za bolju budućnost - istakao je Udovičić u intervjuu italijanskom časopisu "Artikolo".

On je kao jedan od prioriteta u svom radu naglasio borbu protiv nasilja u sportu, što nije samo originalni problem Srbije, i najavio da će koristiti i iskustva drugih zemalja koje su se uspešno izborile sa tim.

- Želim da promenim i odnos države prema sportu i sportistima. Oni zaslužuju daleko veću podršku, ne samo kad donose medalje ili igraju u finalu, već i kada im je najteže. Takođe, mnogo veća pažnja treba da se posveti deci, koja se danas više bave društvenim mrežama nego fudbalom, gimnastikom i drugim sportovima - istakao je Udovičić.

Nekada najbolji vaterpolista sveta potvrdio je da je definitivno završio igračku karijeru.

- Vaterpolo je moja velika ljubav, ali sada je moj tim Srbija, igram 100 odsto u timu koji se zove Vlada Srbije - kazao je Udovičić.

Na pitanje da li će raditi na uspostavi saradnje između Vlade Srbije i Napulja i Italije u domenu sportskih događaja, Udovičić je rekao da će jedan od njegovih prioriteta biti veća međunarodna saradnja u oblasti sporta.

- Italija i Srbija su velike sportske nacije, poželjno je da sarađujemo kako bismo bili još bolji. Imamo sličan mentalitet i tu prednost treba zajedno da iskoristimo - zaključio je Udovičić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majalena

    5. septembar 2013 | 16:46

    Stvarno ne znam momka ali da li je moguce da je samo bitno postici vrhunske rezultate u sportu (u ovom slucaju u vaterpolu),pa postati ministar.Mozda grijesim ali sta on to moze da poboljsa.Bilo bi mi drago da grijesim,ali.....

  • Bravo

    5. septembar 2013 | 15:16

    Bice od tebe nesto

  • Дане С.

    9. septembar 2013 | 11:53

    Др. ГАГУЛА ФАЛИ ПА ДА БУДЕ ВЛАДА КОМПЛЕТНА! Зр није доста "др." Шапић у Београду него и полуписмени Вања Удовичић, ту нам и председник ОКС-а Владе Дивац, министарство је озбиљан посао, ако у овој земљи има неког ОЗБИЉНОГ. За озбиљан посао је потребна диплома Правног факултета или економског државног, а не купљена, ова сва тројица су полуписмена.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA