Građani više očekuju od Vučića nego od novih ministara

Istraživanje javnog mnjenja, koje su uradili "Politika" i agencija "Faktor plus", pokazalo je da građani maksimalna očekivanja imaju od prvog potpredsednika Vlade, a sledi Ivan Tasovac

  • 2

Uprkos tek završenoj rekonstrukciji Vlade, čak 36 odsto građana u Srbiji očekuje da će uskoro ponovo na birališta, od novih nestranačkih ministara ne očekuju mnogo, a Aleksandar Vučić i dalje je politička figura od koje se najviše očekuje, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje su zajedno uradili "Politika" i agencija "Faktor plus".

Zanimljivo je, piše ''Politika'', da se isti broj ispitanika izjasnio za vanredne parlamentarne izbore i u avgustu, dok se još nije znalo ko će sve ući u rekonstruisani kabinet Ivice Dačića.

Dvadeset i osam ispitanika smatra da prevremenih izbora neće biti, 24 odsto ne zanima ta tema, a 12 odsto kaže da ne zna, pokazala je anketa urađena na uzorku od 1.000 građana.

Dvadeset i jedan odsto ispitanika smatra da Dačić i Vučić sarađuju sasvim dobro i korektno, 18 odšto njih da je saradnja odlična, a 23 odsto kaže da se ''podnose''. Sedam odsto ispitanika smatra da podmeću afere jedan drugome, a odgovor na to pitanje nema 15 odsto ispitanika.

Na pitanje da ocenama od jedan do pet ispitanici ocene u kojoj će meri sedam novih nestranačkih ličnosti doprineti boljem radu Vlade, najveću ocenu (4,1) dobio je Ivan Tasovac, ministar kulture.

Slede Nebojša Rodić sa ocenom 3,7, Vanja Udovičić sa ocenom 3, Lazar Krstić sa 2,7, Dragan Glamočić i Saša Radulović sa 2,5, dok je Tomislav Jovanović dobio ocenu 2,1.

Trideset i jedan odsto ispitanika veruje da više poverenja ulivaju mladost i elan ministra Lazara Krstića, dok 14 odsto veruje da je Jovan Krkobabić bio efikasan, 25 odsto veruje da su efikasni i jedni i drugi, a čak 30 odsto građana ne veruje ni jednom ni drugom ministru.

Maksimalna očekivanja građani imaju od Vučića, koji je dobio ocenu 4,3, a odmah sledi Ivan Tasovac, ministar kulture, sa ocenom očekivanja 3,7. Slede Rasim Ljajić sa 3,1, pa Dačić sa ocenom 3, koliko imaju i Nikola Selaković i Vanja Udovičić, Lazar Krstić i Zorana Mihajlović sa 2,9, pa Ivan Mrkić i Nebojša Rodić sa 2,8.

(Telegaf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    6. septembar 2013 | 08:46

    Taj covek ce napraviti jaku Srbiju u svakom smislu,svaka mu čast,mnogo je mudar i inteligentan( kompletan političar ) !!!

  • Rt

    6. septembar 2013 | 13:02

    Samo nas jos dublje pokopava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA