DRECUN: Jedinstvo u politici prema Kosovu

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije očekuje kompromisno rešenje u pogledu naziva liste "Građanska inicijativa Srbija" na predstojećim lokalnim izborima

  • 3

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da je neophodno jedinstvo u realizaciji državne politike o KiM, u čijoj osnovi je sada Briselski sporazum.

 

Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao da "nije prihvatljivo da ima onih koji će remetiti taj proces, koji će onemogućavati ili aktivno raditi na bojkotu izbora, a samim tim ugrožavati potonje formiranje zajednice srpskih opština".

 

Povodom odluke Vlade Srbije o raspuštanju Skupština opština Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, Drecun je istakao da ne može niko bolje da zaštiti interese srpskog naroda i srpski narod na Kosovu i Metohiju, a samim tim i interese Srbije, od vlade u Beogradu.

 

- Ne može niko da zloupotrebljava ni ovlašćenja Vlade Srbije, ni budžetska sredstva, ni položaj, ni funkciju na kojoj se nalazi da bi ugrožavao politiku koju sprovodi Vlada - naglasio je Drecun i dodao da opštine na Kosovu i Metohiji nisu ukinute i da one nastavljaju da funkcionišu.

 

 

Drecun je rekao da je neophodno izaći na predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji i da očekuje kompromisno rešenje u pogledu naziva liste "Građanska inicijativa Srbija", što je sada trenutno najveći problem, jer Priština šalje snažne poruke da će CIK odbiti da prihvati listu pod tim nazivom.

 

Drecun je rekao da očekuje da će biti preformulisan naziv liste iza koje stoji Beograd, da se ne spominje Srbija, ali da ona ima neku odrednicu koja će upućivati na srpski karakter liste i na snažne veze sa Beogradom.

 

- Umesto Srbije, verovatno će biti srpska lista ili tako nešto - rekao je Drecun i dodao da bi, prema predviđenom roku, Priština to trebalo da reši do 14. septembra, a da je bitno da na listiću nema simbola samoproklamovane nazovi države.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    11. septembar 2013 | 09:45

    Neverovatno koliko je ova vlada izdajnicka. Pa to nema nigde u svetu. Nemate sram!

  • стрептомицин

    11. septembar 2013 | 10:06

    Срам их било ремете ваш рад на заокруживању шиптарске независности. Боље зна власт у Београду шта Србима треба него они сами.

  • Kosta

    11. septembar 2013 | 10:18

    Što veća količina lažl to više stanova za gospodu "patriote".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA