• 6

Nikolić odlikovao Službeni glasnik (FOTO)

Predsednik Srbije uručio je Sretenjski orden drugog stepena za naročite zasluge objavljivanja zakona i propisa, a povodom obeležavanja 200 godina od objavljivanja prvog srpskog službenog glasila

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas Sretenjski orden drugog stepena Javnom preduzeću "Službeni glasnik".
Nikolić je 31. jula ove godine doneo Ukaz o dodeli odlikovanja Javnom preduzeću "Službeni glasnik" za naročite zasluge objavljivanja zakona i propisa, a povodom obeležavanja 200 godina od objavljivanja prvog srpskog službenog glasila.

Savetnik predsednika Oliver Antić je u obraćanju prisutnima je naveo da je prvi broj "Novina serbskih" - prvog srpskog službenog glasnika - izašao u Beču 13. avgusta 1813. godine.
- Vest na četvrtoj strani tog broja o borbama Srba i Turaka prvo je obaveštenje o modernoj državi Srbiji u jednim srpskim novinama - rekao je Antić.

Vršioc dužnosti direktora Službenog glasnika Radoš Ljušić je naveo da to javno preduzeće od posebnog značaja za državu Srbiju obavlja veoma bitne i zakonom propisane obaveze prema državi. Ljušić je naveo i da to preduzeće ostvaruje prihod i samostalno se izdržava.
JP "Službeni glasnik" kao službeno glasilo države nastavljač je tradicije začete "Novinama serbskim" i obeležava 13. avgust kao svoj dan.
Pored osnovne delatnosti koju predstavlja objavljivanje zakona, propisa i drugih opštih akata, JP "Službeni glasnik: je i lider u oblasti izdavaštva u Srbiji i štampa kapitalna izdanja stručne i teorijske literature eminentnih domaćih i stranih autora i obrazovnih institucija.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alempija

    Ko zna shvatice znacaj Sluzbenog glasnika Srbije.Alo zutaci,smanjite dozivljaj.

  • ДејанНС

    Овом је изгледа посао само да одликује.

  • marinac

    Hahahahahahaha, čovek ne posustaje, navik`o da daje ordenje, pa to ti je! Jel` ima još nekog, osim mene, a da nije dobio orden?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima