• 6

Nikolić odlikovao Službeni glasnik (FOTO)

Predsednik Srbije uručio je Sretenjski orden drugog stepena za naročite zasluge objavljivanja zakona i propisa, a povodom obeležavanja 200 godina od objavljivanja prvog srpskog službenog glasila

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas Sretenjski orden drugog stepena Javnom preduzeću "Službeni glasnik".
Nikolić je 31. jula ove godine doneo Ukaz o dodeli odlikovanja Javnom preduzeću "Službeni glasnik" za naročite zasluge objavljivanja zakona i propisa, a povodom obeležavanja 200 godina od objavljivanja prvog srpskog službenog glasila.

Savetnik predsednika Oliver Antić je u obraćanju prisutnima je naveo da je prvi broj "Novina serbskih" - prvog srpskog službenog glasnika - izašao u Beču 13. avgusta 1813. godine.
- Vest na četvrtoj strani tog broja o borbama Srba i Turaka prvo je obaveštenje o modernoj državi Srbiji u jednim srpskim novinama - rekao je Antić.

Vršioc dužnosti direktora Službenog glasnika Radoš Ljušić je naveo da to javno preduzeće od posebnog značaja za državu Srbiju obavlja veoma bitne i zakonom propisane obaveze prema državi. Ljušić je naveo i da to preduzeće ostvaruje prihod i samostalno se izdržava.
JP "Službeni glasnik" kao službeno glasilo države nastavljač je tradicije začete "Novinama serbskim" i obeležava 13. avgust kao svoj dan.
Pored osnovne delatnosti koju predstavlja objavljivanje zakona, propisa i drugih opštih akata, JP "Službeni glasnik: je i lider u oblasti izdavaštva u Srbiji i štampa kapitalna izdanja stručne i teorijske literature eminentnih domaćih i stranih autora i obrazovnih institucija.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima