• 3

I ćirilica tema razgovora Nikolića i Josipovića

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak je, međutim, navela da se okvirne teme prvog zvaničnog susreta još usaglašavaju

  • 3

Srbija će tražiti što pre rešavanje otvorenih pitanja poput povratka izbeglih Srba i vraćanje njihove imovine, oduzetih stanarskih prava, granice, ali i ispunjavanje svih obaveza koje Hrvatska kao članica EU ima prema srpskoj manjini, izjavila je Stanislava Pak, savetnica predsednika republike.

Ona je, međutim, navela da se okvirne teme prvog zvaničnog susreta Tomislava Nikolića i Ive Josipovića u Beogradu još usaglašavaju.

Na oktobarski sastanak, za koji je teren dugo pripreman, šefa hrvatske države ispratiće naelektrisana atmosfera zbog zapaljivih protesta protiv ćirilice.

Na pitanja "Novosti" hoće li se prilikom susreta dva predsednika posebna pažnja posvetiti tenzijama u Vukovaru i treba li očekivati da ih njihov susret primiri, Stanislava Pak je odgovorila: "Nedopustivo je da i danas Srbi služe pojedinim partijama u Hrvatskoj kao predmet za sticanje preimućstva na političkoj sceni. Sa druge strane, u nedostatku boljih argumenata, Srbima se prebacuje nekadašnja retorika i, naravno, koristi se teška ekonomska situacija da bi se napadali za najmanju sitnicu. To nije u redu."

Prema rečima savetnice predsednika, Srbija treba da primeni Strategiju očuvanja Srba u regionu i da što pre počne s akcionim planom kako bi im se omogućilo da opstanu i žive bez trzavica na svom ognjištu.

Iako su međusobne optužbe za genocid u nadležnosti vlada dveju zemalja, očekuje se da uslove pod kojima bi došlo do njihovog povlačenja razmotre i predsednici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Ma daj

    Pa vi ne znate ni latinicu,a kamoli ćirilicu.

  • cica Draza

    Kurcevic hahahahahhaha

  • Kurcevic

    Cirilica nije vise ni u crkvenim knjigama u upotrebi i trebalo bi je zaboravit sto prije

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima