Le Pen priznao susret s Karadžićem

Bivš predsednik desničarskog Nacionalnog fronta sastao se sa haškim optuženikom dok se za njim još tragalo

  • 0

Bivši predsednik francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Žan Mari Le Pen je priznao da se sastao s Radovanom Karadžićem dok je za njim tragao Haški tribunal.

Le Pen je odgovorio potvrdno kada su mu postavili to pitanje iz televizija i-Tele, a u vezi sa knjigom njegovog bivšeg telohranitelja Tierija Legjea "Misija le Pen", koja treba uskoro da izađe i u kojoj se pominje ovaj susret s nekadašnjim liderom bosanskih Srba.

- Ja nisam zadužen za traganje za ratnim zločincima, koje je kao takve odredilo javno mnjenje. Kada negde idem pokušavam da se informišem i to da se informišem na najdirektniji mogući način. Sastati se s Karadžićem bio je način da se obavestim - rekao je Žan Mari Le Pen.

Le Pen nije rekao kada se dogodio taj susret, samo je dodao da je, takođe, na Palama sreo tadašnju "predsednicu" bosanskih Srba Biljanu Plavšić.

- Ja se sastajem sa svima. Ne plašim se ja - rekao je Le Pen.

Radovan Karadžić je optužen za genocid i zločine protiv čovečnosti zbog svoje uloge u ratu u Bosni (1992-95). Uhapšen je u julu 2008. u Beogradu, 13 godina pošto je Haški tribunal protiv njega podigao optužnicu. Njegovo suđenje u Hagu počelo je u oktobru 2009. godine.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA