• 0

Mirović: Više nema privilegovanih lokalnih samouprava!

- Od rekonstruisane vlade očekujem novu energiju i jasno iskazivanje prioriteta u reorganizaciji javnih finansija, privrede i ekonomije uopšte, što je glavni i osnovni interes građana - kaže Mirović

  • 0

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izjavio je danas da se uskoro može očekivati donošenje novog zakona o loklanoj samoupravi i istakao da više neće biti privilegovanih u raspodeli budžetskih sredstava opštinama, odnosno da će sve imati jednak tretman, bez obzira na to ko je na vlasti.
Mirović je, u intervjuu za "SNS Informator", naveo da su podsticajne mere za lokalne samouprave neophodne, ali i da se mora raditi na edukaciji administracije, kao i na pripremi jasnog nacionalnog plana koji će omogućiti privlačenje investitora, povećati zaposlenost i omogućiti brži razvoj.

- Od rekonstruisane vlade očekujem novu energiju i jasno iskazivanje prioriteta u reorganizaciji javnih finansija, privrede i ekonomije uopšte, što je glavni i osnovni interes građana Republike Srbije. U prvoj godini mandata, nakon izbora 2012. godine, snažnom akcijom vlade, zaustavljeni su negativni ekonomski trendovi, a do kraja mandata ove vlade očekujem rast svih ekonomskih pokazatelja - naveo je Mirović.

Upitan šta će biti njegovi prvi zadaci na mestu ministra za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, Mirović je naveo analizu dosadašnjeg rada ministarstva i jednakomeran pristup razvojnim projektima u opštinama i gradovima, bez obzira na to ko čini vlast u pojedinoj opštini ili gradu.
- Nastojaću da sa svojim saradnicima obiđem što veći broj opština i gradova, posebno one najnerazvijenije, i pokušam da utičem na podsticanje razvojnih projekata - kazao je on.
Mirović je ocenio i da postoje dobro organizovane lokalne samouprave, sa snažnim komercijalnim duhom, kao i one koje čekaju da im sve padne sa neba.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima