Vilhelm: Nelen moguća Vučićeva savetnica od decembra!

- Još nije ništa finalizovano, ali ako stvari budu dobro tekle, ona će početi da radi u decembru - kaže ambasador Nemačke u Srbiji povodom mogućnosti da Betina Nelen postane Vučićeva savetnica

  • 0

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izjavio je danas da bi, ukoliko dođe do dogovora, nemački ekspert za borbu protiv korupcije i pranje novca Betina Nelen od decembra mogla da postane savetnica prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

- Još nije ništa finalizovano, ali ako stvari budu dobro tekle, ona će početi da radi u decembru - rekao je on novinarima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Vučić je "zatražio pomoć pre godinu dana, tako da to nije ista stvar kao sa Guzenbauerom i Strosom Kanom".

Upitan da li će kompanija "Mercedes" doći u Srbiju, Vilhelm je naveo da ta nemačka kompanija u Srbiji prodaje, ali ne proizvodi automobile.

- Vode se razgovori između ''Mercedesa'' i ''Ikarbusa'' da proizvode zajedničke kamione i možda autobuse ovde u Srbiji - rekao je Vilhelm, napomenuvši da još ništa nije finalizovano.

On je precizirao da bi "Mercedes" proizvodio motore, dok bi srpska kompanija proizvodila druge delove, a vozila bi bila sklapana u Srbiji.

Vilhelm je podsetio i da komapnija "Boš" u decembru otvara pogon u Srbiji, i dodao da mnoge nemačke firme koje nisu poznate javnosti posluju u Srbiji, a kao primer je naveo komapniju "Drekslmajer".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA