RODIĆ: Učinićemo da Vojska bude respektabilan faktor

- Plan razvoja oružanih snaga moraće da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Srbije - rekao je ministar odbrane

  • 3

Ministar odbrane Nebojša Rodić rekao je da će se učiniti sve da "Vojska Srbije i ubuduće bude respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu". Rodić je danas bio u prvoj zvaničnoj poseti Generalštabu Vojske Srbije od kada je preuzeo dužnost ministra odbrane.

Rodić je najodogovornijim starešinama Vojske, koje je predvodio načelnik Generalštaba Ljubiša Diković predočio viziju svog rada tokom predstojećeg mandata i ukazao na strateške korake koji predstoje istakavši da nas "čekaju ozbiljni i veliki zadaci".

On je istakao i da će "plan razvoja oružanih snaga morati da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Srbije".

- Učinićemo apsolutno sve da uobličimo svoju predvidivu budućnost, da ta budućnost bude tako pozicionirana i predstavljena da Vojska Srbije i ubuduće bude neotklonjiv i respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu, one tekovine koje se na ovom prostoru vekovima čuvaju i neguju - rekao je on.

Rodiću je tokom posete Generalštabu predstavljen je i rad Centra za simulacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane navodeć ida je Rodić na kraju posete naveo i da su utisci iz Genereštaba impresivni.

Ministra je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković koji ga je upoznao sa stanjem u Vojsci Srbije i najvažnijim aktivnostima koje se odvijaju u jedinicama i komandama, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska

    18. septembar 2013 | 02:27

    Vratite sluzenje redovnog vojnog roka bar na 4 mjeseca ! Kako Grci mogu a jos su u Nato-u!

  • patron

    18. septembar 2013 | 09:29

    Od ove poltronske vojske i sitnih pdguznih muva nema nista. Sve sto je vredelo unistili su i rasprodali i razjurili. Ostavili su one koji samo klimaju glavom i znaju engleski. Ostalo cemu sluze ni oni sami neznaju.

  • SmokeWeed

    18. februar 2014 | 14:29

    Кад буде враћено обавезно служење војног рока, кад небудете предавали и хапсили србске официре, онда можете причати о нечему, продане душе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA