• 1

Srbija osuđuje upotrebu hemijskog oružja u Siriji!

- Podržavamo osudu upotrebe hemijskog oružja. Kao potpisnica Konvencije o zabrani i uništenju hemijskog oružja, zalažemo se za njegovu potpunu eliminaciju - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

  • 1

Republika Srbija pozdravila je informaciju generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o rezultatima misije UN za istraživanje upotrebe hemijskog oružja u Siriji, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Podržavamo osudu upotrebe hemijskog oružja. Kao potpisnica Konvencije o zabrani i uništenju hemijskog oružja, zalažemo se za njegovu potpunu eliminaciju. Upotreba hemijskog oružja predstavlja najozbiljnije kršenje Međunarodnog prava”, stoji pored ostalog u saopštenju.

Ministarstvo je ocenilo da je pristupanje Sirije Konvenciji o zabrani hemijskog oružja veoma značajnim, verujući da je Sirija time pokazala odgovornost i učinila bitan korak ka uspostavljanju mira i smanjivanju tenzija u celom regiona.
U saopštenju je izraženo uverenje da je uloga UN od presudne važnosti za nepristrasno istraživanje slučajeva upotrebe hemijskog oružja i podrška daljem odlučnom angažmanu UN na ovom pitanju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima