Srbija osuđuje upotrebu hemijskog oružja u Siriji!

- Podržavamo osudu upotrebe hemijskog oružja. Kao potpisnica Konvencije o zabrani i uništenju hemijskog oružja, zalažemo se za njegovu potpunu eliminaciju - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

  • 1

Republika Srbija pozdravila je informaciju generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o rezultatima misije UN za istraživanje upotrebe hemijskog oružja u Siriji, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Podržavamo osudu upotrebe hemijskog oružja. Kao potpisnica Konvencije o zabrani i uništenju hemijskog oružja, zalažemo se za njegovu potpunu eliminaciju. Upotreba hemijskog oružja predstavlja najozbiljnije kršenje Međunarodnog prava”, stoji pored ostalog u saopštenju.

Ministarstvo je ocenilo da je pristupanje Sirije Konvenciji o zabrani hemijskog oružja veoma značajnim, verujući da je Sirija time pokazala odgovornost i učinila bitan korak ka uspostavljanju mira i smanjivanju tenzija u celom regiona.

U saopštenju je izraženo uverenje da je uloga UN od presudne važnosti za nepristrasno istraživanje slučajeva upotrebe hemijskog oružja i podrška daljem odlučnom angažmanu UN na ovom pitanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA