• 0

Ljajić na čelu unije SDP i SDPS!

Sandžačka demokratska partija i Socijaldemokratska partija Srbije formirale su uniju stranaka na čelu sa ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, a obe stranke će zadržati svoje identitete, imena i obeležja

  • 0

Sandžačka demokratska partija i Socijaldemokratska partija Srbije formirale su uniju stranaka koja će imati zajedničkog predsednika Rasima Ljajića.
Član predsedništva SDP Esad Hodžić rekao je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru da će obe stranke zadržati svoje identitete, imena i obeležja.

- Želja nam je da napravimo bolju, čvršću i moderniju političku organizaciju, u kojoj će predsednici Opštinskih odbora SDP automatski biti članovi ove velike unije. Ovo je zapravo stavljanje u pravni okvir onoga što imamo na terenu i u realnom životu. Ovaj model unije je poznat u zemljama Zapadne Evrope, a nasličniji primer imate u Nemačkoj - rekao je Hodžić.
On je istakao da će se SDP i dalje baviti regionalnim pitanjima i problemima, kao i specifičnostima koje nosi region Sandžaka.
Doskorašnji predsednik SDP Rešad Hodžić podneo je ostavku na tu funkciju početkom meseca, a na čelo partije došao je 2009. godine, kada je njen osnivač i dotadašnji predsednik Rasim Ljajić osnovao SDPS.
SDPS je jedna od vladajućih partija u Srbiji i ima devet poslanika, a SDP je na vlasti u četiri od šest sandžačkih opština.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima