• 13

Nikolić: Religije su bogastvo Srbije

- Srbija je društvo u kome u miru ravnopravno žive pripadnici mnogih religija koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred Bogom - izjavio je predsednik Srbije

  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da u Srbiji ravnopravno i u miru živi veliki broj vernika različitih religija, kao i da je to bogatstvo države.
- Srbija je društvo u kome u miru ravnopravno žive pripadnici mnogih religija koji su jednaki pred zakonom kao što su jednaki i pred Bogom, i to smatramo svojim velikim bogatstvom - rekao je Nikolić tokom susreta sa kardinalom Anđelom Skolom, milanskim nadbiskupom i posebnim poslanikom pape Franje.

Skola, koji u Srbiji boravi povodom obeležavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta, preneo je pozdrave i izraze poštovanja pape predsedniku Srbije, navodi se u saopštenju predsedništva.
Kardinal je posebno istakao da je Srbija bila i ostala jedinstvena raskrsnica brojnih kultura i religija i da u tom smislu odražava najviše vrednosti kojima teži Evropa - poziv na mir i poštovanje različitosti.
Nikolić je izrazio zahvalnost na doslednom stavu Vatikana da ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije.
Predsednik je dodao da je to postupak koji doprinosi naporima Srbije za uspostavljanje trajne i pravedne stabilnosti i mira u regionu.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    A kackavenda i onaj iz crne reke,od neprocenjive vrednosti..........

  • русија

    а ти си сигурна пропаст

  • zullu

    Papin izaslanik je verovatno sablaznut pričom Tome diplome...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima