• 18

ISTRAŽIVANJE: Vučića za premijera želi 66% Srba, EU podržava 53,7%, a NATO 18,3%!

Kada bi danas bili izbori, građani bi ovako glasali: SNS 38,6%, DS 15,2%, SPS 9,4%, LDP 6,2%, DSS 5,3%. Dačića na mestu predsednika vlade podržava tek 16 odsto ispitanika

  • 18

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najpopularniji je političar i državnik u Srbiji kojeg čak 66 odsto ispitanih građana želi da vidi na mestu predsednika Vlade Srbije, dok bi ulazak Srbije u EU u ovom momentu podržalo 53,7 odsto, 18,3 odsto ispitanika glasalo bi za ulazak zemlje u NATO, rezultati su istraživanja koje su sproveli Međunarodni institut za bezbednost (ISI) i Centar za evropske studije bezbednosti (CESS) iz Holandije.
Po istom istraživanju, Aleksandar Vučić je najpopularniji političar u Srbiji, a SNS partija sa najviše poverenja građana.

Naime, kad bi izbori bili danas, rezultati bi bili sledeći: SNS 38,6%, DS 15,2%, SPS 9,4%, LDP 6,2%, DSS 5,3%.
Interesantno je da je istraživanje pokazalo veliki broj neopredeljenih, tj.onih koji najverovatnije ne bi izašli na izbore ili sigurno ne bi izašli. Takvih je 37%.

Aleksandar Vučić je najpopularniji političar i državnik kome se najviše veruje (42% ispitanih), sledi Tomislav Nikolić sa 26%, Ivica Dačić sa 15%, Boris Tadić sa 11%, Dragan Đilas sa 9%.
Aleksandar Vučić je ujedno političar sa najmanje negativnih "poena".
Protiv priznanja nezavisnosti Kosova je 74% građana, 18% je za, ostali ne znaju.
Da premijer Srbije treba da bude Aleksandar Vučić, to smatra čak 66% ispitanika, dok Dačića kao premijera Srbije podržava 16%. Više od pola građana Srbije pak smatra da su neophodni vanredni parlamentarni izbori (njih 53%).
Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.340 ispitanika sa teritorije Srbije (bez Kosova).
(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    severna koreja i srbija dve drzave sa premijerima sampionima procenta

  • Via Serbia

    Srbija se u poslednjih godinu dana, pokazala najboljom u poslednjih 20 godina. Uradili smo veliki deo posla. Zasluzili smo postovanje!

  • Aries

    Sa Evropom ili bez nje mi smo ponovo poceli da mislimo na sebe i svoju zemlju. Najbitnije je da smo se oterasili lopova i bandita, raznoraznih holstaplera. A sve drugo ce polako da ide svojim tokom.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima