Dačić: Bojkot izbora nije u interesu Srba ni Srbije!

- Bojkot izbora na Kosovu mogao bi da napravi problem Srbiji, odnosno srpskom narodu, a ukoliko Srbi izađu na lokalne izbore na Kosovu, dobiće svoju vlast u opštinama u kojima su većina - kaže premijer Srbije

  • 6

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da eventualni bojkot lokalnih izbora na Kosovu ne bi bio u interesu Srba sa tog prostora.

- Bojkot izbora na Kosovu mogao bi da napravi problem Srbiji, odnosno srpskom narodu, ali ne zbog sednice Evropskog saveta u decembru na kojoj treba da se odluči o otvaranju pristupnih pregovora, nego zbog interesa Srba - rekao je Dačić u intervjuu podgoričkoj Televiziji Atlas.

Dačić je rekao da, ukoliko Srbi izađu na lokalne izbore na Kosovu, dobiće svoju vlast u opštinama u kojima su većina.

- To bi bilo prvi put da bi ta vlast dobila međunarodnu verifikaciju i legalnosti, i legimiteta - istakao je srpski premijer.

Dačić je naveo da Zajednica srpskih opština podrazumeva deset od 30 opština na Kosovu.

- Zajednica srpskih opština može da ima veliki uticaj. Zato kažem da bojkot nije važan zbog toga da li će se doneti odluka o otvaranju pregovora sa EU, već zato što će Srbi na tom području imati svoju legitimnu vlast - istakao je Dačić.

Dačić je naveo i da Briselskim sporazumom nisu rešena sva sporna pitanja između Beograda i Prištine.

Srpski premijer je ponovio da to što odbegli narko bos Darko Šarić još uvek nije uhapšen ne znači da policija i bezbedonosne službe intenzivno ne tragaju za njim.

Upitan kakve su šanse da Beograd počne da razmišlja o članstvu u NATO, Dačić je rekao da je siguran da će Srbija u narednom periodu biti okružena državama članicama te alijanse.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvkeY

    21. septembar 2013 | 11:05

    Ko glasa pizda.

  • Aleksandar KM

    21. septembar 2013 | 10:47

    Sto ne kazete narodu da ko god da bude izabran(srbin ili siptar)mora ce da radi po Kosovskom ustavu? Ako izadjemo na izbore propali smo.

  • стрептомицин

    21. septembar 2013 | 09:54

    Бојкот јесте у интересу Срба и Србије, али зато ти ниси никако! Због чега Срби да легитимизују терористичку творевину? Ваљда Срби имају права у сопственој држави и без борбе? Или то није део Србије. Признај већ једном вашу издају!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA