Dačić: Srbija je ispunila sve zahteve EU!

- Srbija računa na pomoć Italije u procesu usaglašavanja stavova oko pregovaračkog okvira u procesu evropskih integracija - rekao je premijer Srbije

  • 3

Srbija je ispunila sve zahteve Evropske unije i očekuje da pregovori sa EU, bez novih uslovljavanja, počnu u decembru ove godine, rekao je premijer Ivica Dačić u razgovoru sa bivšim šefom italijanske diplomatije Frankom Fratinijem.

- Srbija računa na pomoć Italije u procesu usaglašavanja stavova oko pregovaračkog okvira u procesu evropskih integracija, jer su odnosi između naših država veoma dobri, a dve vlade vode intenzivan politički dijalog - rekao je premijer Dačić.

"Policijska saradnja između Srbije i Italije u borbi protiv organizovanog kriminala je veoma dobra, ocenjeno je u razgovoru bivšeg šefa italijanske diplomatije Franka Fratinija i predsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića", navodi se u saopštenju.

Bivši šef italijanske diplomatije u srpskoj prestonici učestvuje i na Beogradskom bezbednosnom forumu 2013. Na forumu predstavnici državnog vrha Srbije i strani zvaničnici, predstavnici nevladinih organizacija i nezavisni eksperti razmatraju aktuelna pitanja regionalne i međunarodne bezbednosti, spoljne politike i privrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    21. septembar 2013 | 13:00

    Ispunili ste i nista. Recice vam do 2025 mozda udjete u EU a sve zivo ste izdali i prodali. Namagarcili su vas

  • srbin

    9. mart 2014 | 09:43

    niste vi ništa ispunili, donosite zakone koje ne sprovodite,al doćiće i tome kraj,kad neko pošten dodje na vlast i sve vas pohapsi.

  • Srdjan D.N.

    22. septembar 2013 | 04:17

    Ispunila. Jel' se on to hvali ili zali? Po onoj narodnoj, verovatno se hvali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA