Miščević: Srbija da kraće pregovara sa EU od Hrvatske!

- Trudiću se da pregovori sa EU traju kraće nego što su trajali pregovori Hrvatske sa EU - kaže šef pregovaračkog tima Srbije sa EU

  • 5

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU, Tanja Miščević, rekla je da će proces pregovaranja sa EU trajati dugo, ali i da je Srbija već dosta uradila.

- Trudiću se da pregovori sa EU traju kraće nego što su trajali pregovori Hrvatske sa EU. Do sada smo imali problem da govorimo kako su zakoni dobri, ali se ne primenjuju, da je pravosuđe neefikasno... Poenta evropskih intergacija je da te stvari popravimo, pre svega da bismo sebe zaštitili. To je konačno sređivanje kuće - rekla je Miščević, gostujući na programu Radio televizije Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jokovic,M

    21. septembar 2013 | 19:30

    Laž je da je Europska unija demokratska zajednica zemalja. Ona nije parlamentarna demokracija, ondje vlada izraziti demokratski deficit. Europski parlament ne donosi zakone. Sve akte predlaže isključivo neizabrano izvršno tijelo: Europska komisija! Europljani biraju samo zastupnike u Europarlamentu, ali oni ne smiju predlagati zakone, samo o njima raspravljaju i daju svoje mišljenje! Sva je vlast u rukama neizabranih moćnika, europskih komesara. Gdje je tu vladavina prava i pravna država koju tako lako prevaljuju preko usana? Ne zaboravimo: uvijek kada izvršnu vlast prestane kontrolirati volja naroda – demokracija se pretvara u diktaturu! Europska unija istinski je karneval demokracije.

  • mia

    21. septembar 2013 | 19:28

    ...eh,zelje...puste zelje,aman...

  • gane

    22. septembar 2013 | 08:56

    Kako to kad je Vama i Ružiću je već na prvim koraku File rekao da je pravosuđe u rukama prethodne vlasti koja koči reforme i laže uniju da je rešen problem člana 359? Takođe Vam je rekao da je prekvalifikacija čl. 359 u 234 primitivan trik koji Vam neće proći. Sa takvim pravosuđem bućemo primljeni u Uniju kada Turska bude presedavajući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA