• 3

VUČIĆ: Država da pomogne izdavače novina i magazina!

- U vremenima kada od vlasti svi traže olakšice i oslobađanje od poreza, ovaj predlog je jedan od retkih od koga bi obe strane, i država i izdavači, mogli da imaju koristi - kaže vicepremijer Srbije

  • 3

Predstavnici Nacionalne asocijacije izdavača novina i magazina (NAI) upoznali su prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića sa inicijativom za pomoć štampanim medijima kroz izmene i dopune zakona o oglašavanju.
NAI predlaže liberalizaciju zakonskih odrebi o oglašavanju pojedinih vrsta akciznih roba i specifičnih usluga, što bi omogućilo svim novinama u Srbiji da u uslovima ekonomske krize bolje i stabilnije posluju.

- U vremenima kada od vlasti svi traže olakšice i oslobađanje od poreza, ovaj predlog je jedan od retkih od koga bi obe strane, i država i izdavači, mogli da imaju koristi - rekao je potpredsednik Vučić, i najavio da će Vlada razmotriti sve predloge i u najkraćem mogućem roku odgovoriti na njih.
Pored predsednika NAI Dragana J. Vučićevića, sastanku su prisustvovali i generalna direktorka "Politike" Mira Glišić -Simić, glavni urednik i direktor "Večernjih novosti" Ratko Dmitrović, direktor "Kolor pres grupe" Miroslav Vajda, generalni direktor "Dnevnika" Dušan Vlaović, urednica "Biz Lajfa" Tatjana Ostojić i direktor "Adrija medije" Branimir Kulašević. Inicijativu NAI podržao je i jedan od osnivača asocijacije, glavni urednik "Pečata" Milorad Vučelić.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    Strasno... kriza stampanih medija nema nikakve veze sa "ekonomskom krizom", vec sa opstim odumiranjem te industrije svuda u svetu zbog najezde digitalnih medija... i onda kroz pricu o krizi, covek kupuje podrsku jos jedne (ovog puta legitimno) propale industrije.

  • Zoran

    Najbolje bi bilo da svi sede u SNS-u i SPS-u i da im diktirate sta da pisu.

  • slajko

    Zasto? Malo te hvale ovi koji su vec tvoji?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima