NIKOLIĆ: Pregovori sa EU u decembru ili januaru

- Položaj Srbije u svetu danas je izvanredan i optimista sam da će u decembru ili najkasnije u januaru otpočeti pregovori sa EU - rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, posle višednevne posete SAD, da je položaj Srbije u svetu danas izvanredan i da je optimista da će u decembru ili najkasnije u januaru otpočeti pregovore sa EU.

Nikolić je za RTS iz Njujorka rekao da svuda u svetu postoji respekt prema Srbiji i da je naša zemlja za godinu dana pokazala da je država koja ima tradiciju, istoriju, civilizaciju i diplomatiju.

Predsednik Srbije je rekao i da je veliki optimista što se tiče položaja Srbije u svetu koji je danas izvanredan, i da ona sada mora da se okrene ekonomiji i zapošljavanju.

On je dodao i da mu je tokom razgovora sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton godilo kada je ona otvoreno i jasno pred mnogim, njegovim i njenim saradnicima, rekla da je Srbija učinila mnogo i čestitala mu na svemu što je učinjeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    27. septembar 2013 | 00:26

    Bravo Gospodine Nikolic, ja ovo podrzavam. Ja licno zivim u EU, u EU se jako lepo zivi, naravno da ima bogatih i siromasnih zemalja, ali oni se medjusobno pomazu, to je sasvim normalno, a normalno je da Srbija nece postati odmah bogata zemlja kada udje EU, ali vremenom sve ce biti bolje.....

  • tragač

    26. septembar 2013 | 22:21

    Netreba nam eu

  • NL

    27. septembar 2013 | 01:03

    @tragac ti si jako klup, ti verovatno i neznas sta je EU i sta to naci za Srbiju, bolje ti je da ides spavati i sutra pomuzi kravu i obavi ostale poslove u stali i u tvom dvoristu, pa onda pricaj o EU......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA