Obeležena godišnjica ujedinjenja Nemačke (FOTO)

Prijemu u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu prisustvovali predstavnici srpskog državnog vrha, diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života

  • 0

U rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu Hajnca Vilhelma svečano je obeležena godišnjica ujedinjenja Nemačke, a prijemu su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Vilhelm je rekao da je budućnost te ujedinjene Nemačke u složnoj Evropi koja je svesna svoje odgovornosti, istakavši da "i Srbija vidi svoju budućnost u Evropskoj uniji" i da je nova srpska vlada značajno unapredila Srbiju na putu ka EU.

On je podsetio da su se 19. oktobra 2012. godine premijer Srbije i kosovski premijer prvi put sastali u Briselu uz prisustvo visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, a da je sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potpisan 19. aprila, otvorio put za pozitivnu odluku Evropskog saveta krajem juna.

- Čvrsto sam uveren da će Evropski savet 20. decembra definitivno odrediti datum za početak pristupnih pregovora s EU - istakao je nemački ambasador.

On je zahvalio srpskoj vladi na odlučnosti u vezi sa kosovskim pitanjem i na rešenosti da se stvori preduslov za početak pristupnih pregovora, primetivši da je na današnji dan pre tačno godinu dana takav napredak bio potpuno nezamisliv.

Na kraju, Vilhelm je nazdravio nemačko-srpskom prijateljstvu podigavši čaše zajedno sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Prijemu su prisustvovali predstavnici srpskog državnog vrha, ministar privrede Saša Radulović, savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, državni sekretari, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA