NIKOLIĆ: Sabornost nas ujedinjuje! (FOTO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom proslave 1.700. godišnjice Milanskog edikta sastao se s predstavnicima pravoslavnih i Rimokatoličke crkve

  • 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao na svečanom ručku sa velikodostojnicima hrišćanskih crkava da nas sabornost ujedinjuje u veri, ljudskosti i dobroti.

- Za ovim stolom nas nije okupilo ni jelo ni piće, već ono što donosi najviše mira i napretka - sabornost. Zato je sabornost, ta uzvišena reč koja nas ujedinjuje u veri, ljudskosti, dobroti, posvećenosti, danas u Palati Srbija, za ovim stolom, među vama reč koja će u istoriji moje zemlje odjekivati u večnosti - rekao je Nikolić u zdravici, a objavljeno je na zvaničnoj Instagram stranici predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se povodom proslave 1.700. godišnjice Milanskog edikta sastao s predstavnicima pravoslavnih i Rimokatoličke crkve.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su patrijarh Moskovski i cele Rusije Aleksej, Carigradski patrijarh Vartolomej i Beogradski nadbiskup Stanislav Hočavar. Prethodno je održan i prijem u beogradskoj Patrijaršiji.

Susretu je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić.

Povodom 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta u Hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene patrijarh srpski Irinej sutra će služiti svetu arhijerejsku liturgiju.

Inače, u Sabornoj crkvi u Beogradu održana je molitva povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogoje

    5. oktobar 2013 | 17:51

    Vrati se u Bajcetinu i peci rakiju nisi ti za ovo pa jedino sto si dosad uradio da je dobro bio je prvi predlog rezolucije alu i to si izmenio kominaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA