Tadić i Dačić: Nismo optimisti oko statusa kandidata za EU

Vrlo je teško dostići status kandidata, to je više nego očigledno, jer u svakom satu imamo novo iskušenje. Predlog Prištine je van svake realnosti, poručio predsednik Srbije

  • 0

Kada u jednom istom danu predsednik republike i njegov najvažniji koalicioni partner izađu u javnost sa sumornim prognozama oko dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, jasno je da od toga nema ništa.

Prvi se u toku dana s pesimističnom izjavom oglasio potpredsednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić. On je rekao da bi dobijanje statusa kandidata bio pozitivan korak za Srbiju, ali je teško proceniti da li će Beograd u martu dobiti poziv za članstvo u EU.

Nekoliko sati kasnije i predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić poslao je sličnu poruku.

- Ne mogu da izrazim optimizam u pogledu dobijanja statusa, ali ću učiniti sve da se to dogodi. Danas smo malo dalje od rešenja nego sinoć, zbog načina na koji Priština predlaže rešenja. Njihov predlog je van svake realnosti. Vrlo je teško dostići status kandidata, to je više nego očigledno, jer u svakom satu imamo novo iskušenje, ali, borimo se - rekao je Tadić.

On je istakao da radno mesto predstavlja najveći zadatak čitavog sveta, kao i da se Srbija danas bori za egzistenciju svakog građanina, i to u najtežim okolnostima u poslednjih sto godina.

- I radno mesto je strateški cilj kao što su i druge stvari strateški ciljevi - odbrana teritorijalnog integriteta i evropske integracije. Od toga nećemo odustati -  poručio je Tadić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA