EU: Kosovo i dalje zona kriminala i korupcije!

U Izveštaju EK o Kosovu navodi se da je učinjen napredak u donošenju zakona, ali da je to i dalje "zona kriminala i korupcije", kojoj nedostaje i tolerancija prema LGBT grupama

  • 3

U Izveštaju EK o Kosovu navodi se da je učinjen napredak u donošenju zakona, ali da je Kosovo i dalje "zona kriminala i korupcije", prenosi "Koha Ditore".

"Ozbiljna briga EU ostaju korupcija i organizovani kriminal, trgovina ljudima, politički uticaj na sudstvo, policiju i javne službe, zadržavanje do pet radnih mesta od strane političkih zvaničnika, nestručna administracija i mnogi drugi problemi", piše ovaj dnevnik u izdanju od četvrtka.

U izveštaju u koji je Koha imala uvid, takođe se navodi nedostatak tolerancije prema LGBT grupama i ističe da "ima verskih grupacija koje zagovaraju jezik mržnje prema ovoj grupi putem konvencionalnih i socijalnih medija, a koji su formirali jednu političku stranku".

Takođe se izražava nezadovoljstvo zbog pretnji novinarima i nedostatku bolje zaštite novinara.

U izveštaju će pozitivno biti ocenjen napredak u normalizaciji odnosa s Beogradom, a navodi se i da je Kosovo do sada "preduzelo suštinske korake u pravcu vidljivog i održivog poboljšanja odnosa sa Srbijom, što je dovelo do nepovratnih promena na terenu".

Izveštaj o napretku zemalja regiona, među kojima je i Srbija, biće usvojen 16. oktobra, i u njemu je na 50 stranica koje se odnose na Kosovo predstavljena analiza napretka ostvarenog od oktobra prethodne godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    10. oktobar 2013 | 09:52

    Jao bre sto ste vise dosadni sa tim LGBT pravima aman bre...Kako moze kriminal da bude iznad LGBT resavajte kriminal bre..osim toga EU je stvorila Kosovo sada kakvo je tako da ne znam sta se bunite...

  • Bojan

    10. oktobar 2013 | 11:35

    Ja mislim da eu pokuša tamo da napravi tu paradu srama?

  • Namcor

    10. oktobar 2013 | 11:48

    Da li u EU brinu samo o pederima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA