Dačić: Prezadovoljan sam radom Vulina!

- Apsolutno nije tačno da je Vulin bilo kojim svojim postupkom isprovocirao odluku kosovskih vlasti - kaže premijer Srbije i lider SPS-a

  • 0

Premijer Ivica Dačić pozitivno ocenjuje rad ministra bez portfelja Aleksandra Vulina i kaže da je on najviše uradio na terenu u primeni Briselskog sporazuma.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da su međunarodni zvaničnici nezadovoljni Vulinom, Dačić je rekao ta "apsolutno nije tačno da je Vulin bilo kojim svojim postupkom isprovocirao odluku kosovskih vlasti" da zabrane ulazak srpskim zvaničnima na Kosovo dok traje predizborna kampanja.

- Ni na sastanku u ponedeljak u Briselu nije bilo nijedne reči o tome. Očekujem da ćemo od sledeće nedelje početi posete Kosovu - rekao je premijer novinarima u pauzi prve konferencije šefova policije regiona i EU u Beogradu.

Dačić je rekao da su u Briselu na sastanku s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton razjašnjena i pitanja Centralne izborne komisije, biračkih spiskova i prava glasa raseljenih.

Dodao je da očekuje da će to biti i sprovedeno, kao i da se Briselski sporazum sprovodi, ne "zbog Tačija, već zbog Srba".

Na pitanje da li će 19. oktobra posetiti Gračanicu, Dačić je kazao da datum još nije fiksiran i da će Vulin agendu i vreme posete dogovoriti s "ljudima na Kosovu i obavestiti Euleks kako posle ne bi bilo problema".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA