Agencija za borbu protiv korupcije prati izbore u Vrbasu

Agencija za borbu protiv korupcije proveravaće da li su svi politički subjekti koji će učestvovati na lokalnim izborima u Vrbasu dostavili izveštaje o troškovima izborne kampanje

  • 1

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je organizovala terensko posmatranje izbornih kampanja političkih subjekata na lokalnim izborima u Vrbasu koji će biti održani 13. oktobra.

Monitoring Agencije obuhvata, kako se navodi u saopštenju, praćenje aktivnosti svih političkih subjekata koji su proglasili izborne liste.

Agencija podseća da su politički subjekti, na osnovu Zakona o kontroli finansiranja političkih aktivnosti, u obavezi da 30 dana po objavljivanju konačnih rezultata izbora Agenciji za borbu protiv korupcije dostave izveštaj o troškovima izborne kampanje.

- Agencija će proveravati da li su svi politički subjekti dostavili izveštaje, kao i da li su oni formalno i sadržinski ispravni. Protiv svih političkih subjekata koji eventualno prekrše zakon, Agencija će pokrenuti odgovarajuće postupke, a javnost će biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA