Musliju: Dačić preti kao Milošević!

- Bez prisustva međunarodnih posrednika sastanci s Dačićem neće imati uspeha, sledeće sastanke treba da organizuje i nadgleda međunarodni faktor - kaže bivši politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca

  • 13

Predsednik PDP i bivši politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Jonuz Musliju tvdi da mu je tokom jučerašnjeg susreta s liderima Albanaca sa juga Srbije premijer Srbije pretio!

- Dačić je izgubio kontrolu i prešao u fazu Miloševića. Rekao mi je da ima snagu. Ja sam mu rekao da, iako sam u zgradi Vlade Srbije i u Beogradu, može da me hapsi, ali nikako da me uplaši - izjavio je Musliju u intervjuu za današnji prištinski dnevnik "Epoka e re".

Musliju je rekao da je Dačić tako reagovao na njegov zahtev da se reši pitanje statusa Albanaca u tzv. Preševskoj dolini.

- Na sastanku s Dačićem sam zatražio da se ostvari reciprocitet. Insistirao sam da sva prava koja imaju Srbi na severu Kosova imaju i Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu - rekao je on.

Musliju je ocenio da bez prisustva međunarodnih posrednika sastanci s Dačićem neće imati uspeha i da sledeće sastanke svakako treba da organizuje i nadgleda međunarodni faktor.

Prema njegovim rečima, premijer Dačić nije bio zainteresovan da se problemi reše, već samo da zaposli i integriše neke ljude i da odvoji određena finansijska sredstva za Preševsku dolinu.

Albanski lideri s juga Srbije juče su s Dačićem u Vladi Srbije u Beogradu razgovarali o rešavanju problema u tim opštinama koje su albanski lideri definisali u zajedničkoj platformi februara 2013. u Bujanovcu, a koju je u junu usvojila i Vlada Srbije pod nazivom Platforma od sedam tačaka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cakan

    11. oktobar 2013 | 11:48

    Sta hoces da te miluje !!!napolje bre u albaniju

  • 1389

    11. oktobar 2013 | 11:55

    Ма какав разговор са убицама, тражив иста права, боже ме сачувај. Цркве су нам рушили, народ а сад тражив нека права. Ма то одмах протерати из Србије, оставити само оне које ћев научити Ћирилицу, и поштовати сваки наш закон. На које ниске гране смо ми спали, заиста ћемо остати и без Југа Србије ако будемо пристали на било кој компромис. Они се ту ништа не питају, наша земља, наша правила. Живела Србија

  • Davor

    11. oktobar 2013 | 11:44

    Ovo je najveći nacionalista i separatista u Srbiji! Zar njegova prošlost a i sadašnjost ne govori sve o njemu... Ljudi, ja se čudim da su ovog čoveka naši državni organi mogli da prihvate kao bilo kakvog sagovornika!? Musliu ne želi nikakav dogovor, on želi da ruši Srbiju shvatite to!!! Odmah tog srbomrzca isključiti iz pregovora, a Dačiću svaka čast, tako i treba! Samo tvrda pesnica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA