VUČIĆ: Narednih dana idem na Kosovo!

- Ići ću na Kosovo narednih dana i ići ću i na sever i na jug, a prioritet je konstituisanje zajednice srpskih opština - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana ići na Kosovo i Metohiju.

- Ići ću na Kosovo narednih dana i ići ću i na sever i na jug - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon što mu je dodeljeno zvanje počasnog građanina Leskovca, i dodao da je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, prioritetni zadatak konstituisanje zajednice srpskih opština.

- Zato se i izlazi na izbore - zato što ćemo prvi put imati priznanje celog sveta, uključujući Zapad - formalno i suštinsko priznanje zajednice srpskih opština - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to je ono zbog čega Vlada Srbije i poziva Srbe da izađu na lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

Na pitanje novinara da li će zajednica srpskih opština (ZSO) sarađivati sa vlastima u Prištini, Vučić je odgovorio da Beograd već razgovara sa Prištinom, kao i da problem nije da se razgovara.

- Ali za nas je suština pravljenje institucionalnog okvira za srpski narod i to je ono što radimo - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše mogućnost da osim liste "Srpska" još neka lista uđe u ZSO, kao i da su "iz Beograda dirigovane svađe među srpskim listama", Vučić je rekao: "Mi ništa nismo dirigovali".

- Čuo sam i bezmalo o velikim sukobima i o tome da će (funkcioner SNS Vladimir) Cvijan da me smeni u stranci... To je zato što Srbi vole da pričaju o nečemu, ma kako to besmisleno i netačno bilo. Zato moramo da se menjamo, prvo sebe moramo da menjamo, i ja od sebe i polazim - naveo je Vučić.

ŠEF BIA POZNAT DO 17. OKTOBRA!

Prvi potpredsednik vlade izjavio je da će novi šef BIA biti poznat do 17. oktobra, kada je Dan Bezbednosno-informativne agencije.

Vučić je u razgovoru sa novinarima, posle svečanosti na kojoj je proglašen počasnim građaninom Leskovca, rekao da ima kandidata za to mesto, ali da će prvo razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom vlade Ivicom Dačićem, pa tek onda izaći u javnost sa njegovim imenom.

On je, takođe, rekao da će se u ponedeljak ili utorak održati sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti na temu prava na korišćenje rotacija na automobilima.

- Biće vrlo restriktivno dodeljene rotacije, kao što ću u narednih deset dana pokrenuti inicijativu i za značajno smanjenje broja službenih vozila - rekao je Vučić, i dodao da će se posebno razmatrati način korišćenja službenih vozila.

Vučić je rekao da je on sam danas u Leskovac došao bez rotacije i bez pratnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    11. oktobar 2013 | 17:36

    Verujem mu u potpunosti,docice kao i prosli put,tada je dosao sa 500 pripadnika zandarmerije! Kada njega treba da obezbebedjuju onda mogu na Kosmet,a kada nas napadnu siptari onda je po rezoluciji 1244 to strogo zabranjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA