DAČIĆ: Funkcionerima plata i doviđenja!

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da članovi vlade treba da primaju samo platu, a ne i naknade za rad u upravnim i nadzorim odborima

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Gadžinom Hanu da članovi vlade ne treba da primaju naknadu za rad u upravnim i nadzornim odborima.

- Treba da imaju platu i doviđenja - rekao je Dačić, odgovarajući na novinarsko pitanje o smanjenju primanja funkcionera. On je napomenuo da je bio član odbora Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i da pet godina nije hteo da uzme ni dinara.

Dačić je kazao da su ga neki savetovali da uzme novac i da deli ljudima. "Nisam hteo da uzmem, jer nisam želeo da dođem u situaciju da objašnjavam gde je novac, kad je dat i slično", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, biznisom se nikada nije bavio, već je profesionalni političar i za to se školovao.

Subvencije tamo gde postoji državni interes

Dačič kaže da će država verovatno morati da daje subvencije tamo gde postoji državni interes, odnosno gde nema komercijalnog interesa da neko kupi to preduzeće, ali da će se pitanje subvencija javnim preduzećima rešavati kako se Srbija bude približavala EU.

Dačić je ukazao da u EU postoje jasni propisi šta je dozvoljeno, a šta nije.

"U sadašnjim uslovima i u ovom prelaznom periodu treba se polako oslobađati toga da država bude vlasnik u preduzećima", rekao je Dačić i dodao da će država verovatno morati da daje subvencije tamo gde postoji državni interes.

Rotacija se zloupotrebljava

Premijer Dačić kaže da se na nivou države mora doneti odluka o restriktivnom pravu korišćenja rotacionog svetla i oznaka koje koriste službe bezbednosti.

To pitanje nije pitanje uštede, već imate mnogo ljudi koji to koriste i zloupotrebljavaju, rekao je Dačić novinarima u Gadžinom Hanu, dodajući da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić spomenuo to govoreći o funkcionerima koji koriste te oznake.

- Opravdano je da se rotacije i oznake koriste na vozilima u kojima se voze ličnosti pod zaštitom, a na osnovu bezbednosnih procena, jer je nelogično da takve ljude vozite bez tih oznaka - naveo je Dačić, govoreći o pravu na upotrebu rotacionog svetla.

On je ponovio da je dao nalog da se na nivou MUP-a načini plan štednje radi smanjenja nepotrebnih poslova i dodao da će sve ono što je bespotrebno biti ukinuto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA