Jovičić: Vučić nije sam u borbi protiv tajkuna i pljačke Srbije

- Ako su mislili da je Aleksandar Vučić sam, grdno su se prevarili. Uz njega je, pored 350.000 članova, i ogromna većina građana Srbije - kaže predsednik IO naprednjaka

  • 8

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić nije sam u borbe protiv tajkunizacije, kriminalizacije i pljačkanja Srbije i da je uz njega, pored 350.000 članova SNS, i ogromna većina građana Srbije.

- Kurs Srpske napredne stranke oduvek bio kurs borbe protiv tajkunizacije, kriminalizacije i pljačkanja ove zemlje, kurs političke odgovornosti i želje da se građanima Srbije omogući normalan život i vrati dostojanstvo - naveo je Jovičić.

- Dolaskom na vlast i ličnim zalaganjem Aleksandra Vučića, ove smernice su zaživele i Srbija je sad na putu da postane uređena država - kazao je on.

Jovičić je naglasio da "tajkunsko-kriminalni lobiji, njihovi mediji i veze u politici, neće zaustaviti ovaj proces".

- Ako su mislili da je Aleksandar Vučić sam, grdno su se prevarili. Uz njega je, pored 350.000 članova, i ogromna većina građana Srbije. A ako ''tajkuni'', ''odmetnici'' i drugi ljudi iz senke žele da vode ovu zemlju, sve što treba je da se kandiduju i čuju sud građana na izborima - rekao je Jovičić.

Neki beogradski mediji navode da se u SNS sprema pobuna protiv Vučića i neformalna grupa preti da naruši odnose u taboru naprednjaka na godišnjicu stranke 21.oktobra, a da iza toga stoje tajkuni i pojedinci iz SNS.

Prema pisanju Novosti, zakulisne kalkulacije pojedinih krugova oko izbora šefa BIA, ogromni pritisci tajkuna sinhronizovani sa delom vladajuće koalicije, ali i sa pojedincima iz SNS, prete da naruše odnose u taboru naprednjaka.

Taj list navodi da je ova nezvanična "koalicija“ direktno uperena protiv Aleksandra Vučića i osim pokušaja diskreditacije njegove borbe protiv korupcije, sračunata je i da pokvari odnose lidera SNS sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Neki mediji pišu da je navodni vođa te grupe poslanik SNS Vladimir Cvijan, koji se sastajao sa vlasnikom Delta holdinga Miroslavim Miškovićem.

Vučić je juče u Leskovcu demantovao špekulacije medija o navodnim podelama unutar SNS, a povodom napisa o nezadovoljstvu naprednjaka njegovom kadrovskom politikom - da svako može da pokrene proceduru za njegovu smenu.

Vučić je rekao da sa predsednikom Nikolićem ima veoma dobre odnose i da sumnja u to da poslanik SNS-a Vladimir Cvijan želi, kako navode pojedini tabloidi, da ga smeni.

( Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. oktobar 2013 | 13:46

    Smaras mali decace...

  • STRASNO

    12. oktobar 2013 | 14:33

    Ovaj lik je zavrsio GSP za automehanicara,znam provereno,a posle mu zavrsili ,,faks" kada se uclanio u stranku i sada on nama nesto pametuje

  • Bogoje

    12. oktobar 2013 | 13:44

    Bez dana radnog staza jedina preporuka mu je da je tribun dramosera a vidimo kako on vodi Srbiju,da mu je namera bila da spase Srbinu Djiki bi bio u zatvoru bez igde icega isto je i s Miskovicem,farse za zaludjeni narod koji ce vrlo brzo ostati gladan a tad ce biti kom opanci kom obojci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA