Kacin: Srbija zaslužila pregovore o pridruživanju EU u decembru

Iz Kacinovog izveštaja o napretku Srbije proizilazi da je Srbija zaslužila da u decembru započne pregovore o pridruživanju EU, ali je potrebno da bude posvećena primeni sporazuma sa Prištinom

  • 4

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da međuvladina konferencija EU i Srbije može biti održana već u decembru. Kako je dodao, to će biti moguće ukoliko Srbija bude posvećena primeni sporazuma sa Prištinom, naročito kada je reč o lokalnim izborima na Kosovu.

Kacin je za novosadski Dnevnik rekao da bi lideri Srbije trebalo da se angažuju na povećanju izlaznosti pripadnika srpske zajednice, a ne da se uključuju u predizbornu kampanju pojedinih lista.

- Na biračima je da se odluče koju će listu podržati. Smatram da nije u duhu Briselskog sporazuma da Srbija stane iza jedne liste jer to deluje kao nastavak podrške takozvanim paralelnim strukturama, ali sada u drugoj formi - poručio je Kacin.

On je dodao da je zabranom održavanja Parade ponosa posle godinu dana priprema "zbog 17 objava na Fejsbuku" naneta šteta imidžu Srbije. Novosadski Dnevnik prenosi da iz Kacinovog izveštaja o napretku Srbije, koji će se 24. oktobra naći pred članovima Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta, proizlazi da je Srbija zaslužila da u decembru i formalno otvori pregovore o pridruživanju EU.

(Telegraf / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac_Antivirus

    13. oktobar 2013 | 12:39

    Vala, to nigde nema da se neko bori sluga da bude... Tito se u grobu okrece radi svih vas kojima dzaba hleb dao da bi prodali sve...

  • Zorica

    13. oktobar 2013 | 15:50

    Što ovog izopačenog ne volim! Kacin, osim svog zvaničnog angažovanja kao izvestioca za Srbiju i bivšu Jugoslaviju u Evropskom parlamentu, uzeo za sebe ulogu glavnog promotera "Paradu izopačenosti" u Beogradu. Kakav je to dupljak od čoveka.

  • goran

    13. oktobar 2013 | 14:05

    On je sve ovo kriv,mislim na titu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA