DEVENPORT: Pripreme Srbije za pregovore sa EU teku po planu

Šef Delegacije EU u Srbiji je istakao da zajedno sa timom srpske Vlade priprema međuvladinu konferenciju koja bi trebalo da bude održana najkasnije u januaru

  • 2

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da, što se tiče priprema Srbije za pregovore sa EU, za sada sve ide po planu.

Devenport je podsetio da će "biti još jedna etapa u decembru", kada će srpska strana predstaviti svoje planove za pregovaračka poglavlja.

- U ovom trenutku ne bi trebalo da donosimo bilo kakve ocene i zaključke. Samo mogu da vam kažem da sve radimo zajedno sa timom srpske Vlade i pripremamo međuvladinu konferenciju koja bi trebalo da bude održana najkasnije u januaru - naglasio je Devenport.

Upitan o poštovanju briselskog sporazuma i predizbornom procesu na Kosovu, Devenport je odgovorio da je "veoma ohrabrujuće to što srpski lideri pozivaju građane da izađu na lokalne izbore i da iskažu svoju volju".

- Cilj izbora je da se izaberu predstavnici u institucijama koji će zastupati svoje glasače. Bojkot je retko kada donosio rezultate bilo kome. Ako odbijate da učestvujete u donošenju odluka, te odluke često mogu biti loše po vas - upozorio je Devenport, koji smatra "veoma ohrabrujućim" nedavni susret dvojice premijera sa Ketrin Ešton "tokom kojeg su pronađena rešenja za nastale probleme".

(Telegraf.rs / Izvor: b92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    13. oktobar 2013 | 16:41

    ДОК ДЕЛИМО БУЉУ НА ВЕЛИКО , ДОБРИ СМО "

  • tetreb

    14. oktobar 2013 | 02:59

    A kad udjemo,tek tad necemo imati leba da jedemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA