VRBAS: SNS osvojio 40,41 odsto glasova!

Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je glasačima SPS izvanredan rezultat na današnjim lokalnim izborima, kao i građanima koji veruju u ispravnost politike koju vodi

  • 12

Na osnovu 50 odsto obrađenog materijala, najviše glasova na lokalnim izborima u opštini Vrbas odnela je koalicija okupljena oko SNS, osvojivši 40,41 odsto glasova. Na drugom mestu je koalicija oko socijalista sa 23,21 odsto, a sledi Demokratska stranka sa 18,35 odsto osovojenih glasova.

Pravo glasa ima 36.824 građana, a Skupština Opštine Vrbas broji 36 odbornika.Opštinska izborna komisija potvrdila je da će na izborima za odbornike u Skupštini opštine Vrbas učestvovati kandidati na izbornim listama: "Demokratska stranka - Dr Bojan Pajtić", "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka (SNS, NS, Pokret socijalista, SDPS, SPO, Rusinska demokratska partija)", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbija - Savez vojvođanskih Mađara - Udruženje Krajišnika".

Ostalih pet izbornih lista nisu prešle cenzus, a izlaznost na izborima u Vrbasu bila je veća od 60 odsto, za razliku od prethodnih izbora, 2009. godine, kada je na birališta izašlo 56,31 odsto glasača.

Najveće stranke koje učestvuju na izborima najavile su da će Vrbas večeras posetiti njihovi funkcioneri.

Iz Srpske napredne stranke najavljen je dolazak njenog lidera Aleksandra Vučića, a iz Socijalističke partije Srbije najavljen je dolazak potpredsednika Dušana Bajatovića.

Demokratska stranka je najavila obraćanje lidera stranke Dragana Đilasa i potpredsednika Bojana Pajtića.

Za mesta u gradskom parlamentu Vrbasa i savetu mesnih zajednica borilo se osam izbornih lista.

Na izborima za odbornike u Skupštini opštine Vrbas učestvovali su kandidati na izbornim listama: "Demokratska stranka - Dr Bojan Pajtić", "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka (SNS, NS, Pokret socijalista, SDPS, SPO, Rusinska demokratska partija)", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija-Savez vojvođanskih Mađara-Udruženje Krajišnika".

Građani su glasali i za liste: "Liberalno-demokratska partija-Liga socijaldemokrata Vojvodine", "Grupa građana Svi zajedno-Socijaldemokratski savez-Bransilav Petrović", "Demokratska stranka Srbije-Asocijacija mladih Vrbas - Dr Vojislav Koštunica", "Srpska radikalna stranka - Dr Vojsilav Šešelj", "Grupa građana Dveri - Za život Vrbasa - Ivan B. Kostić".

Prvi na listi koalicije koju predvodi DS je Milan Bjelica. Kandidat liste koalicije na čelu sa SNS-om za gradonačelnika Vrbasa i nosilac liste je Bratislav Kažić.

Listu koalicije na čelu sa SPS-om predvodi Marijana Maraš, a prvi na listi koalicije LDP-LSV je Veljko Cicmil, dok listu Grupe građana "Svi zajedno" predvodi Milutin Mrkša.

Listu koalicije DSS - Asocijacija mladih Vrbasa predvodi Jovan Koprivica, dok je Bojan Marković prvi na listi SRS-a, a Ivan Kostić na listi Dveri.

Premijer Srbije Ivica Dačić čestitao je SPS-u u Vrbasu izvanredan rezultat na današnjim lokalnim izborima, kao i građanima koji veruju u ispravnost politike koju vodi SPS.

- Naša koalicija je osvojila za trećinu bolji rezultat, nego na prošlim izborima i još jednom potvrdila da je druga po snazi politicka grupacija u Srbiji - rekao je Dačić Tanjugu.

Na osnovu prebrojanih glasova na 32 od 36 biračkih mesta, SNS je u Vrbasu osvojila 40 odsto glasova, SPS nešto manje od 24 odsto, a DS nešto manje od 18 odsto glasova.

(Telegraf.rs/ Izvor: RTS/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    14. oktobar 2013 | 09:56

    Koji degenerici glasaju za SPS? Neverovatno, narode sedi jedan, popravni od 2000te i opet nista ne nauciste.

  • Radex

    13. oktobar 2013 | 22:41

    E sad ce da procveta Vrbas

  • paokara

    13. oktobar 2013 | 22:05

    Demokrate su unistile Vrbas,nekada najjacu opstinu u Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA