TADIĆ: Ne treba Čeda da me podseća ni na šta!

- Veoma sam svestan situacije u kojoj se nalazi Srbija i kritičnog stanja u kome se nalazi opozicija - kaže počasni predsednik DS, reagujući na izjavu u kojoj je lider LDP-a konstatovao da Tadić "drži propovedi iz Vašingtona"

  • 12

Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da je svestan dramatične situacije u kojoj se zemlja nalazi i da mu nije potreban poziv lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da bi mu ukazao na to.

On je naglasio da su Srbiji potrebne promene i da će odgovarati na poziv svakome ko smatra da može da doprinese promenama.

- Veoma sam svestan situacije u kojoj se nalazi Srbija i kritičnog stanja u kome se nalazi opozicija u trenutku kada bi trebalo da bude najefikasnija i potpuno fokusirana na goruće probleme - naveo je Tadić u izjavi.

On je, kako dodaje, u poslednjih godinu dana obišao desetine zemalja i razgovarao sa najvišim zvaničnicima vlada širom sveta i predstavnicima EU, MMF, Svetske banke, i ostalih relevantnih institucija kako bih se borio za interese Srbije, a ne da bi, kako je to Jovanović rekao, "držao propovedi iz Vašingtona".

- Iz borbe za interese Srbije nisam nikada ni izašao, pa mi nije potreban poseban poziv za povratak - navodi Tadić.

DS, koju su nastavili da vode drugi ljudi nakon izbora, prema njegovim rečima, očigledno nije u potpunosti u stanju da odgovori izazovima i zadacima najveće opozicione stranke, i dodaje da se slaže da je krajnje vreme da se i situacija u toj stranci, kao i u delovanju ostalih opozicionih stranaka promeni.

Tadić će, kako je istakao, razgovarati sa svima koji smatraju da je Srbiji potrebno funkcionalno delovanje svih političkih partija, a da bez jakih opozicionih partija ta funkcionalnost jednostavno nije moguća.

Čedomir Jovanović je, govoreći na Glavnom odboru LDP-a u nedelju, kazao da bi Tadić mogao da se vrati u zemlju i podigne teret koji je ostavio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    15. oktobar 2013 | 13:00

    Dosta si ti Tadiću doprinosio, nema potrebe više da doprinosiš. Ni ti a ni tebi slični a znamo svi koji su...

  • marko

    15. oktobar 2013 | 14:25

    Kao da su blizanci.Tadicevi ucenici opustosise Srbiju.Sve sami milioneri.

  • Gajo

    15. oktobar 2013 | 14:34

    Kakav je ovo folirant !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA