Parking nalepnice najavljuju izbore?

Predsednik Administrativnog odbora, Zoran Babić, naglasio je da su te stavke tehnička pitanja koja treba unapred predvideti jer živimo u turbulentnoj zemlji

  • 0

Predlog skupštinskog budžeta otkrio je mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, i to kroz stavku troškovi za izdavanje nalepnica za parkiranje.

U obrazloženju predloga potrebnih sredstava za rad skupštine u 2014. godini piše da je u slučaju raspisivanja preveremenih izbora za narodne poslanike, potrebno imati u vidu da će odmah nakon konstituisanja skupštine u novom sazivu biti neophodno obezbediti određena sredstva za štampanje novih nalepnica.

Poslanik LDP Bojan Đurić upitao je na sednici Administrativnog odbora da li je to što piše u predlogu skupštinskog budžeta najava vanrednih izbora.

- Neuobičajeno je da na sednici Administrativnog odbora Administrativnog odbora, kroz predlog stručne službe, saznamo da će biti održani vanredni izbori, a onda ćemo (Zoran) Babić, ja i drugi članovi Odbora da izađemo pred novinare i na pitanje da li će biti vanrednih izbora odgovorimo - da, ne, nema razloga za izbore, mnogo koštaju - rekao je Đurić.

 

Odgovor je dobio od predsednika tog skupštinskog tela Zorana Babića koji je naglasio da su to sve tehnička pitanja.

- Šta će se desiti ako se takav trošak, koji je benigan, koji je nebitan, ne predvidi, a desi se? Živimo u turbulentnoj zemlji i šta ćemo onda da uradimo? - upitao je Babić i odmah odgovorio da se može se uraditi rebalans i ti troškovi predvideti.

Predlog skupštinskog budžeta za 2014. godinu poslat je, posle zahteva opozicije, na doradu i o njemu će Administrativni odbor raspravljati sutra.

Poslanici većine i opozicije tražili su da se članovima Odbora dostavi pregled budžeta za prethodne dve godine, kako bi uporedo mogli da analiziraju stavku po stavku. Sednica će biti nastavljena sutra u 15 sati.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA