Mirović: Jasno je da je narod okrenuo leđa Pajtiću!

- Dakle, bilo da je reč o izborima za savete mesnih zajednica, lokalne samouprave, bilo kandidate za pokrajinske poslanike, jasno je da je narod okrenuo leđa DS-u i Bojanu Pajtiću - kaže ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu

  • 3

Izborni rezultat u Vrbasu je konačna potvrda da su pokrajinske vlasti izgubile legitimitet i da je narod okrenuo leđa DS-u i Bojanu Pajtiću, ocenio Igor Mirović.

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke je u intervjuu za današnju "Politiku" rekao da je samo u opštini Vrbas DS izgubila svakog drugog birača koji je za nju glasao na prethodnim izborima.

- Dakle, bilo da je reč o izborima za savete mesnih zajednica, lokalne samouprave, bilo kandidate za pokrajinske poslanike, jasno je da je narod okrenuo leđa DS-u i Bojanu Pajtiću, i to potvrđuju rezultati glasanja - objašnjava ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu.

Mirović je podsetio da je DS ranije pravdala loš rezulat na izborima u Kovinu, Srbobranu, Apatinu i drugim mestima, činjenicom da tamo nisu bila njena tradicionalna uporišta, i dodao da je Vrbas to bio od 2008. godine, zbog čega su "rezultati potvrda gubitničke vizije demokrata u Vojvodini".

Mirović je za beogradski list najavio da će sad još glasnije zahtevati raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

- Vladati bez narodne podrške krajnje je neuverljivo i neprimereno. Obavljati javne poslove u situaciji kada je i statistički i suštinski i matematički jasno da nemate podršku, oslanjajući se samo na to što u skupštini imate većinu, potpuno je neprimereno za nešto što mora da se gradi kao princip u višestranačkom životu. U normalnim, razvijenim zemljama, kroz usvajanje određenih, da tako kažem, nepisanih pravila, izlaz iz takve situacije rešava se pozivanjem na vanredne izbore kroz razgovor o eventualnom skraćivanju mandata, kroz dijalog o tome da se odredi odgovarajući termin za proleće i leto 2014. godine, u okviru kog bi se ti izbori održali - ističe Mirović.

Mirović je kazao i da je Pajtićeva procena da ima podršku skupštinske većine, zbog čega neće skratiti mandat - katastrofalna.

- To je katastrofalna procena gospodina Pajtića i s vremenom će zbog tako ignorantskog stava prema većini građana Vojvodine imati sve manje i manje glasova. Uostalom, videćete to već na narednom izbornom duelu u Odžacima, i onda verovatno i u mnogim drugim mestima, kako se približava 2014. godina - smatra Mirović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    16. oktobar 2013 | 10:54

    Narod, kojeg ste "bez obzira na naciju,veru i rasu" ,zdruzenim delovanjem,doveli do prosjackog stapa, se okrece prema onome ko deli u oci izbora..hm,hmm.. besplatno,zejtin, makarone, drva,ugalj, energetsku zastitu, a to je 'uz veru pradjedovsku SNS"...a, kazu negde munu po 8 tisuca..hm,hmm?

  • Trt

    16. oktobar 2013 | 13:11

    A ti mi se namesti sa prednje strane.Radikalno u ljubu!

  • Zumbul

    16. oktobar 2013 | 19:43

    Tačno je to (kao i to što mleko nije bilo zatrovano), samo što u skupštini Vojvodine morate da izglasate nepoverenje vladi. Kako molim, nemate većinu za to? Pa onda galamite i dalje, dok ne uspete jednog dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA