LEPOSAVIĆ: Podrška srpskom narodu na KiM

Načelnici 13 Upravnih Okruga iz centralne Srbije su u okviru trodnevne posete KiM posetili Leposavić i tom prilikom poručili građanima da izađu na izbore i tako sačuvaju državu Srbiju na tim prostorima

  • 1

Načelnici 13 Upravnih Okruga iz centralne Srbije započeli su trodnevni boravak na Kosovu i Metohiji posetom Leposaviću gde je na sastanku sa Načelnikom Kosovskomitrovačkog Upravnog Okruga i kandidatima za gradonačelnike sa liste GI“Srpska“ upućena poruka građanima da izađu na izbore i tako sačivaju državu Srbiju na ovim prostorima.

Načelnik Nišaskog Upravnog Okruga Aleksandar Cvetković rekao je da "Srbi na Kosovu i Metohiji imaju istorijsku šansu da isprave nepravdu koja je decenijama činjena srpskom narodu i da izlaskom na izbore koja će njihovim potomcima stvoriti uslove za miran i bezbedan život".

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Mirko Krlić podsetio je da Kancelarija ostvaruje svoju misiju i ostane uvek na Kosovu i Metohiju.

"Dolazak načlnka Okruga ima za cilj da pruži podršku Srbima na KiM", rekao je on i naglasio da je "preuzimanje lokalne samouptarave pravo mesto i trenutak dsa se te veze više učvrste“.

Načelnik Kosovskomitrovačkog Upravnog Okruga Radenko Nedeljković je poručio da "građani na Kosovu i Metohiji i kosovskomitrovačkog Okrug su opredeljeni da sačuvaju državu Srbiju na ovim prostorima.

- Mi imamo samo tu državu, drugu nećemo i ne želimo da Srbija ode sa ovih prostora, nećemo rezervnu državu i tražimo da država Srbija na ovim prostorima ne traži rezervne Srbe - rekao je Nedeljković.

Predsednik privremenog Opštinskog Veća Leposavića Dragan Jablanović rekao je da su predstojeći izbori prilika da se podrži država Srbija na ovim prodtorima i pozvao građane da kako južno tako i severno od reke Ibar masovno izađu na birališta.

Načelnici Okruga nastavljaju posetu KIM obilaskom manastira Banjska.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogoje

    16. oktobar 2013 | 18:29

    Tesko da se podrskom moze zvati guranje u propast,pustite te ljude da sami odluce kuda im je najbolje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA