Jahjaga: Rikalo iz SLS član CIK-a

Nenad Rikalo iz Samostalne liberalne stranke Kosova imenovan je na predlog predsednice Kosova Atifete Jahjage za člana Centralne izborne komisije

  • 1

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je  Nenada Rikala iz Samostalne liberalne stranke Kosova za člana Centralne izborne komisije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice, Jahjaga je takvu odluku donela na osnovu ustavnih ovlašćenja i zahteva koji je njenom kabinetu predao predsednik SLS 14. oktobra.

Rikalo je danas pred predsednicom Jahjaga položio zakletvu.

Rikalo je izjavio da će sprečiti sve moguće pokušaje manipulacija i prekrajanja rezultata izbora.

- Moja lična misija je, dok god budem u CIK-u, da svi pođednako imaju iste uslove u izbornom procesu, kao i da se dosledno poštuju zakoni i izborna pravila - rekao je Rikalo Tanjugu.

- Naravno da ću sprečiti sve moguće pokušaje manipulacija i prekrajanja rezultata izbora. Fer i demokratski izbori su osnov za izgradnju društva u kojem postoji poverenje među ljudima -  rekao je on.

Rikalo je na mestu člana CIK-a iz redova srpske zajednice zamenio Gorana Zdravkovića, člana Samostalne liberalne stranke, koji je ostavku u CIK-u podneo 14. oktobra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA