MITING U GRAČANICI: Podrška građana listi Srpska (FOTO)

Mitingu su prisustvovali visoki zvaničnici "Srpske", kandidati za gradonačelnike svih opština, kao i poslanik u Skupštini Srbije Zvonimir Stević

  • 3

Lista "Građanska inicijativa srpska" održala je danas u Gračanici predizborni miting za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra kojem je prisustvovalo više hiljada građana i sa kojeg je poručeno da se izlaskom na birališta glasa za zajednicu srpskih opština i budućnost srpskog naroda.

Mitingu su prisustvovali visoki zvaničnici "Srpske", kandidati za gradonačelnike svih opština, kao i poslanik u Skupštini Srbije Zvonimir Stević.

Građanima su se obratili, pored ostalih, načelnik kosovskog okruga i čelnik "Srpske" Vladeta Kostić, kao i kandidat za gradonačelnika Gračanice ispred inicijative "Srpska" Branimir Stojanović.

Kostić je poručio da, nakon izbora "svi dosadašnji srpski predstavnici koji su bili u vladi Hašima Tačija postaju prošlost" i objasnio da oni postaju "prošlost zato što vređaju nas kao Srbe".

Stević je rekao da su ovakva okupljanja po KiM ovih dana jasna podrška celokupnom srpskom narodu ali i podvukao da su na listi "Srpska" predstavnici i Srba, i Goranaca, i drugih, "onih koji su hteli sa nama".

Kanditat "Srpske" za gradonačlenika Gračanice Branimir Stojanović je rekao da je neophodna pobeda na izborima i podvukao da se 3. novembra glasa za "Srpsku" a već 4. se ide ka budućnosti.

- Formiraćemo zajednicu srpskih opština - poručio je Stojanović.

On je kazao i da će u Gračanicu doći da igraju Crvena Zvezda, Partizan i svi srpski klubovi.

Na skupu se nije pojavio premijer Srbije Ivica Dačić, koji se nalazi u poseti manastiru Gračanica, jer, kako su govornici rekli, to mu nije bilo dozvoljeno od strane prištinskih vlasti, ali su poručili da se tako nešto više neće dešavati niti dozvoliti posle 3. novembra.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i druga srpska znamenja, a skup je počeo himnom "Bože pravde".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    19. oktobar 2013 | 16:22

    Pogledajte dobro ovu sliku! Srbska ikonografija vec vise od 25g od jogurt revolucije preko raznih mitinga podrske raznim vlastima, politicarima i partijama. Sve se to uvek zavrsi na jedan isti nacin: Srbskom bezanijom!

  • стрептомицин

    19. oktobar 2013 | 17:20

    Сви српски политичари заједно који су служили терористи, нису направили ни приближно штете коју ћете ви учинити "патриотским" изласком на изборе. Изборе којима прихватате независност Косова и одричете се српских институција и Србије. Лажу вас и обмањују политичари из Београда којима директно управља Брисел и који само испуњавају њихове ултиматуме, зарад останка на власти...

  • albanac

    19. oktobar 2013 | 20:21

    hocu da budem iskren,ni srbi ni albanci ne traba da izade na lokalne izbore jer rukovodsvo albanaca i rukovodsvo serba na Beogradu i Pristini misle samo na svoje interese,i tako puniti svoje depove,prema tome svi na bojkot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA