Dačić: Ispravićemo istorijusku nepravdu prema Jovanki Broz!

- Mi kao Vlada Srbije smatramo da istorijske nepravde prema njoj treba da budu ispavljenje i time što će biti udovoljeno njenoj želi da bude sahranjena pored ili u blizini supruga Josipa Broza Tita - kaže premijer Srbije

  • 10

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će biti udovoljeno želji Jovanke Broz, koja je u nedelju preminula, da bude sahranjena pored ili u blizini supruga Josipa Broza Tita.

Dačić je sinoć novinarima na Međunarodnom sajmu knjiga, gde je prisustvovao otvaranju štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao da je uputio saučešće porodici Jovanke Broz i da smatra da njena smrt predstavlja odlazak jednog, poslednjeg istaknutog, možda i najboljeg svedoka istorije bivše Jugoslavije.

Premijer je kazao da je Jovanka dugo bila izložena progonu i da su istorijske nepravde počele da se ispravljaju tek, nažalost, u poslednim godinama i danima njenog života.

- Mi kao Vlada Srbije smatramo da istorijske nepravde prema njoj treba da budu ispavljenje i time što će biti udovoljeno njenoj želi da bude sahranjena pored ili u blizini supruga Josipa Broza Tita - rekao je Dačić.

On je ponovio da će se o tome razgovarati danas na sednici Vlade i da moraju da se vide sve pravne i tehničke mogućnosti za tako nešto, a da su u kontaktu sa Jovankinom porodicom.

- Što se tiče Vlade Srbije, mi smo spremni da prihvatimo njen i zahtev njene porodice, zahtev koji je iznela u poslednjim danima života, a to je da bude sahranjena pored Tita - rekao je premijer Srbije.

Dacić smatra i da je to istorijska pravda i da to protiv tog rešenja niko ne može da bude.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    21. oktobar 2013 | 09:40

    Ali posthumno....jefino kupovanje politickih poena.. sramota

  • Boki

    21. oktobar 2013 | 10:04

    Sad ste se setili. Ti i tvoj bivsi predsednik dozvolili da zivi u kuci koja se raspada bez struje i grejanja, a sad cete ispravljati istoriju. Kako vas nije sramota?!

  • beast from the East

    21. oktobar 2013 | 10:30

    sta sada mozete uraditi? nista, inali ste priliko 30+ godina. ne jedi nago

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA