PAVIĆEVIĆ: Nisam ambasador jer Kosovo nije država!

- Srbija nije priznala Kosovo i tu se ništa nije promenilo - rekao je oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini

  • 4

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević rekao je da nije diplomata, niti ambasador, jer se stav Srbije po pitanju statusa Kosova nije promenio i Beograd ne priznaje nezavisnost.

- Ja nisam diplomata, ja nisam ambasador. Vrlo je jasna pozicija Republike Srbije o statusu Kosova i moj posao, zapravo, nije to... Srbija nije priznala Kosovo i tu se ništa nije promenilo - rekao je Pavićević u intervjuu za kanal Al Džazira za Balkan.

Na komentar da bi njegova uloga - s obzirom na to da je prvi beogradski zvaničnik koji je na službi u Prištini - mogla da se smatra istorijskom, Pavićević je kazao da je u Prištinu došao da bi se potrudio da nešto promeni i pruži pomoć na mikro-planu i olakša komunikaciju.

- Nadam se da ću uspeti u onome što se od mene očekuje i u onome što sam možda negde sam zamislio da ću uspeti zaista, da nekome pomognem i na nekom mikro-planu, ako je to jedan čovek, dva čoveka, 100 ljudi koji imaju neki problem, da ću možda uspeti da olakšam komunikaciju. Da ću možda pomoći da se približe neki stavovi - rekao je on.

Komentarišući svoje svakodnevne obaveze u Prištini, Pavićević je kazao da ulazi u rutinu, da će zbog bolje komunikacije početi da uči albanski i da za sada nije imao neprijatnosti, niti incidenata.

Briselskim sporazumom premijera Srbije i Kosova predviđena je razmena oficira za vezu. Beograd je u Prištinu poslao Dejana Pavićevića, a Priština u Beograd Valjdeta Sadikua.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    22. oktobar 2013 | 09:59

    Да, како да не! Па и Дачи причаше како оно није граница већ "прелази".

  • Miroslav

    22. oktobar 2013 | 08:52

    Nije anta nego panta da da .

  • Stanojko

    22. oktobar 2013 | 13:15

    Kosovo je suverena i medjunarodno priznata drzava a to sto je srbijanci ne priznaju to je najmanje vazno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA